Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Третото издание на националния проект „Аз съм българка!” с премиера в Пловдив
Култура Пловдив

Третото издание на националния проект „Аз съм българка!” с премиера в Пловдив

Третата част от авторския проект „Аз съм Българка!“ на габровския фотограф Радослав Първанов ще бъде представена с фотоизложба от 18 ч.  днес в Балабановата къща (дълбока зала). Събитието е част от тържествата, посветени на 170 години от първото честване в Пловдив на делото на Светите братя Кирил и Методий. Откриването на изложбата ще бъде съпътствано от изпълнения на Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева” при ОДК – Пловдив.

През миналата година в района на Римския стадион като част от Празници на Стария град гостува второто издание на проекта. Фотографът Радослав Първанов съставя всеобхватната картина на България чрез образи на съвременни българки, посветили се на приемствеността в опазване на духовното и културно наследство. „Създаденото партньорство се надгради и сме радостни, че премиерата за България на най-новото, трето издание, е в Пловдив, и то на 11 май. Българската жена е била най-силният крепител на вярата и духовността, възпитавайки поколенията в дух на просвещение и грамотност, затова гостуването на проекта „Аз съм българка!” отправя много послания към зрителите”, коментират от ОИ „Старинен Пловдив”, който е домакин на събитието.

Достъпът се осъществява при спазване на актуалните за страната противоепидечини мерки. Изложбата продължава до 06 юни 2021 г., входът е свободен.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...