Quantcast
Новини Пловдив » България » Фандъкова и Николов освободени като заместници на Борисов с обич и уважение
България Важно Политика

Фандъкова и Николов освободени като заместници на Борисов с обич и уважение

Бойко Борисов на висшия форум на партията.
Бойко Борисов на висшия форум на партията.

Кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов бяха освободени от постовете си на заместници на Бойко Борисов в партия ГЕРБ на националното събрание. „На предишното събрание освободихме Цветанов, но сега ситуацията съвсем не е същата. Като кметове те направиха своите градове едно много по-добро място за живеене. Обичаме си ги, уважаваме си ги, но партийната работа изисква ежедневно участие в събрания и пътувания в страната. Ако имате време за това, оттеглям предложението“, обърна към Фандъкова и Николов лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той припомни собствената си заетост като кмет на столицата преди години. „За“ предложението гласуваха 975 делегати, 16 „против“ и 46 „въздържали се“.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев са подали заявления да бъдат освободени  от Изпълнителната комисия. „Краси Велчев е един много сърцат човек, той остава в партията, но трябва да имаме обновление. Същото е и за Нунев, направи много, но загубихме изборите в Русе, нормално е да има промени. Менда беше един от темелите на финансите много години наред, на нейно място ще влязат други хора. И на тримата, както и на Митко и на Данчето, много благодаря“, заяви от трибуната Бойко Борисов.

Заявления за напускане на Контролната комисия пък са подали Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева. Така от досегашния състав на комисията остава само Димитър Главчев.

Още

Изпълнителната комисия на ГЕРБ набъбва до 15 души

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...