Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Атанас Ташков доволен от ремонта на Околовръстното
Пловдив Транспорт

Атанас Ташков доволен от ремонта на Околовръстното

Атанас Ташков

„Този път стана европейски – със знаци, с маркировки… Ако някой каже, че ремонтираните участъци на Околовръстното са опасни, не е нормално, нямам души! Вижте го, опасен ли е“, това заяви на инспекция на Околовръстното шосе шефът на Областното пътно управление в Пловдив Атанас Ташков. Той остана доволен от видяното, въпреки че вчера от Института по пътна безопасност излязоха със становище, че трасето е опасно.

Ташков обясни, че ремонтът е направен на лотове, за да не се затруднява трафикът. Стана ясно, че тече и обществена поръчка в Агенция „Пътна инфраструктура“ за проектиране на цялостен нов обход на Пловдив в три позиции. В третата позиция попада ремонтирания участък от Околовръстното шосе, т.е. сега то се ремонтира, за да е безопасно за движение, докато стане новия габарит с изпълнението на въпростана обществена поръчка.

Процедурата е на етап избиране на изпълнител за проектиране.

„Формално изискванията са спазени – като настилка и маркировка е пътят е добър, не удовлетворява обаче автомобилистите. Трябваше да се направи като Асеновградско шосе. Водачите са недоволни. Не е добра организацията на движение. Имаме да се застраховаме и презастраховаме при инцидент водачът да е виновен“, коментираха водачи, които присъстваха на инспекцията.

От „Бизнесът за Пловдив“ дори заявиха, че ще настояват за разширение на пътя.

Още

Здравко Димитров провери ремонта Околовръстното шосе
Асфалтът на Околовръстното е положен, бавят се знаците
АПИ проверява ремонтирания участък на Околовръстното

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...