Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Общинският инспекторат събра над 20 хил. лв. от актове
Градът Пловдив

Общинският инспекторат събра над 20 хил. лв. от актове

Част от проверките са за замърсявания.

Близо 1300 проверки в града за първото тримесечие са направили служителите на Пловдивския общински инспекторат, a 244 са приетите сигнали на гражданите, за които са направени и съответните проверки. Това съобщи директорът Борислав Димов, който представи доклад за работата на общинската структура.

Извършените проверки са в направленията: контрол, екология, чистота и обществен ред, както и по отношение на търговската и рекламна дейност.

„Радостно е, че нарушителите са малко и съставените актове за установяване на административни нарушения са 31“, посочи той, като уточни, че размерът на финансовата санкция е 21 500 лева.

Пловдивските инспектори осъществяват цялостен контрол за своевременното и качествено възстановяване на общинската инфраструктура при извършените аварийни и планови прокопавания, като за целта са направени 150 приемателни комисии.

Допълнително Пловдивският общински инспекторат продължава с ежедневните проверки заедно с районните администрации, Областната дирекция по безопасност на храните, РИОСВ, районните полицейски управления, Икономическа и Общинска полиция и Общинска охрана.

Извършените проверки обхващат обекти като автосервизи и вулканизатори, такива с търговска дейност с черни и цветни метали, нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба МПС. Инспектирани са физически и юридически лица за изхвърляне на строителни и битови отпадъци. За този период от годината са направени и сериозни проверки за спазване на заповедите на министъра на здравеопазването и кмета на Община Пловдив за изпълнение на мерките във връзка с епидемичната обстановка, свързана с ограничаване разпространението на COVID-19.

ПОИ ще продължи да работи за подобряване на жизнената среда на гражданите на Пловдив и подпомагане на контролните функции на кмета на Пловдив, заяви още Борислав Димов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...