Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ВМРО иска широко патриотично обединение за изборите на 11 юли
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

ВМРО иска широко патриотично обединение за изборите на 11 юли

Красимир Каракачанов

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова патриотичните формации да се обединят за предстоящите парламентарни избори. Като възможни коалиционни партньори той спомена НФСБ, „Атака“ и „Воля“.

„На тези избори има няколко варианта – да се явим самостоятелно, като ние сме готови на това или да направим тюрлюгювеч с някакви партии, надявайки се да вземем повече гласове и третият най-близък до нас вариант е да се потърси обединение на патриотичния вот и подобни формации“, заяви Каракачанов, предава БТВ. Според него едно евентуално патриотично обединение трябва да споделя общи приоритети по отношение на социалната политика, демографията, семейните ценности и визията за бъдеще на България.

„Желанието на българските граждани за промяна беше грубо експлоатирано от хора, на които основната цел е докопване до властта. Вместо да поемат отговорност за управлението на страната, някои от новопоявилите се партии решиха, че това не им е достатъчно и обявиха лозунга на другаря Ленин: вся власть советам. Само че българският народ решава колко власт да ти даде, а не твоите мераци или спонсори“, така лидерът на ВМРО коментира работата на 45-ото Народно събрание.

Според него изборното законодателство е променено в полза на парламентарно представените партии в досегашния парламент. Той разкритикува и поправката, след която ВМРО вече няма право на представители в ЦИК.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...