Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Водачът, убил 2 момчета край Кадиево, застава пред съда
Регион Стамболийски Съд и Прокуратура

Водачът, убил 2 момчета край Кадиево, застава пред съда

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

20-годишният водач Петър Маринашки, който 11 ноември 2020 г. катастрофира с БМВ-то си край Кадиево, при което загинаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев, застава пред съда. Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе обвинителния акт срещу него. При удара е ранено още едно момче – на 16 години.

На 11 ноември 2020 г. около 15,20 ч., след като бил употребил марихуана, Маринашки потеглил от Стамболийски към  Пловдив. В автомобила пътували и четирима негови приятели. На изхода за с. Кадиево шофьорът спрял за кратка почивка, след което всички продължили към Пловдив.

Когато стигнали района на км 29+500 на пътя Пещера – Пловдив, Петър Маринашки управлявал автомобила с около 98 км/ч. През това време един от пътниците гледал в телефоните си, а останалите разговаряли и се смеели. За кратко шофьорът обърнал глава към задната седалка, като това отклонило вниманието му и автомобилът леко се изместил вляво към осевата линия. Той се опитал да го изправи, но навил волана по-рязко, от което задната част на колата поднесла. Въпреки че се движел по прав участък, Маринашки изгубил управление, не успял да овладее зигзагообразните движения на задната част на колата, излязъл от очертанията на пътното платно и в областта на задна дясна врата се блъснал в крайпътно дърво. Автомобилът спрял на 7-8 метра от него. Преминаващи шофьори подали сигнал на телефон 112. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители. Бараков умира на място, а Василев – по-късно в болницата.

Според заключението на техническата експертиза основна причина за настъпилото пътнотранспортно произшествие е загубата на контрол над автомобила.  Маринашки е дал за анализ кръвна проба, която е доказала употребата на наркотично вещество – марихуана, според изготвената съдебна химикотоксикологична експертиза. Няма установено наличие на алкохол в кръвта му.  

Той има книжка от 31 май 2019 г.  Не е осъждан.  Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор е отнето  свидетелството за управление на обвиняемия. 

Предвиденото от закона наказание за извършеното деяние е лишаване от свобода от 3 до 15  години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...