Quantcast
Новини Пловдив » България » Дават по 50 лева на пенсионерите до края на мандата на служебния кабинет
Бизнес България Важно

Дават по 50 лева на пенсионерите до края на мандата на служебния кабинет

Гълъб Донев и Асен Василев
Гълъб Донев и Асен Василев

Добавките от 50 лева за пенсионерите ще продължат да се изплащат до края на мандата на служебното правителство. Това увериха служебният социален министър Гълъб Донев и служебният министър на финансите Асен Василев.

Гълъб Донев  уточни, че министрите осъзнават, че положението, в което се намират българските граждани, е тежко заради пандемията и обществото очаква реакция от страна на правителството. Затова още на първото си официално заседание служебният кабинет „Янев“ е обсъдил социално-икономическите мерки.

Министрите помолиха до 10 дни отсрочка, за да проработят сценариите как и кои антикризисни мерки да продължат. „Мярката за българските пенсионери е насочена към хората, които са най-ударени от кризата. Що се отнася до мерките за бизнеса, там работим с министъра на икономиката, с министъра на туризма, за да видим по какъв начин не само към фирмите от пострадалите сектори, но и към целия български бизнес да може да тръгне подкрепа от икономическата вече криза“, заяви финансовият министър Асен Василев. По думите му се обмислят варианти да се помогне и на самонаетите лица.

„Ще ви помоля да ни дадете 7-10 дни, за да проиграем сценариите, да видим какво финансово обезпечение би имало за такива мерки, с цел да ви предоставим допълнителна информация как ще подкрепим икономиката. Истината е, че, ако не заработи бизнесът, пари няма да има за нищо. Ако заработи бизнесът, пари ще има за всичко“, каза още министър Асен Василев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...