Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ремонт ограничава движението по пътя за Кръстова гора
Важно Лъки Регион Смолян Транспорт

Ремонт ограничава движението по пътя за Кръстова гора

Архив

Ремонт ограничава движението по пътя за Кръстова гора, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. До май от 7.00 до 18.00 ч. ще се ограничава движението по пътя Югово – Лъки – Здравец, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите – Кръстова гора.

Трафикът се спира за полагане на нови асфалтови пластове и изграждане на малки съоръжения в 20 км отсечка от с. Югово до с. Здравец. В неделя – 16 май, ще се работи само в 12 км  участък от гр. Лъки до с. Здравец, за да се осигури коридор на поклонниците към Кръстова гора, допълват от АПИ.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...