Quantcast
Новини Пловдив » Градът » 20 хил. лв. гаранция за Иво Лудия, причинил катастрофа с три жертви на Околовръстното
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

20 хил. лв. гаранция за Иво Лудия, причинил катастрофа с три жертви на Околовръстното

Съдебна палата Пловдив
Съдебната палата в Пловдив

Апелативен съд – Пловдив отмени взетата от Окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иво Даскалов, по прякор Иво Лудия, и му определи „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева.

Срещу него е повдигнато обвинение, че на 2 май при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка БМВ-Х5, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на трима мъже при катастрофа на Околовръстния път на Пловдив.

Делото се разгледа от дежурния съдебен състав с председател Михаела Буюклиева (съдия-докладчик) и членове Вера Иванова и Емилия Брусева на изнесено заседание в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където се намира обвиняемият Даскалов.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства – разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие и заключения на вещи лица, може се направи обосновано предположение, че Иво Даскалов е съпричастен към престъплението, в което е обвинен.

Мнозинството от въззивния съдебен състав прие, че не е налице опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, с оглед на здравословното му състояние.

Определението е подписано с особено мнение от съдията докладчик.

Според съдия Михаела Буюклиева съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. За този извод са взети предвид обстоятелствата, при които е извършено престъплението, настъпилата смърт на три лица и предишните нарушения на обвиняемия на правилата за движение по пътищата като водач на МПС. За престъплението, в което е обвинен Даскалов, законът предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Още

Челен сблъсък на Околовръстното на Пловдив взе две жертви навръх Великден
Иво Лудия причинил катастрофата с трите трупа на Околовръстното до Пловдив
Виновникът за катастрофата с 3 трупа на Околовръстното под охрана в болницата
Постоянен арест за Иво Лудия, причинил катастрофата с три жертви на Околовръстното

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...