Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Арестуваха архитектка от Садово, взела 500 лв. подкуп
Важно Крими Регион Садово

Арестуваха архитектка от Садово, взела 500 лв. подкуп

Полицейска кола
Полицейска кола

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема и задържа главен специалист „Архитект и благоустройство“ в община Садово за поискан и приет подкуп от 500 лева за изменение на подробен устройствен план на имот.

Установено е, че на 14 април т. г. служителката в Община Садово е поискала парите от мъж. Заявила, че сумата е нужна, за да извърши по-бързо и срочно административна процедура по подадена от него молба – да изготви необходимите документи за изменение на ПУП за урегулиран поземлен имот по плана на село Чешнигирово.

На 13 май 2021 г. служителката е приела паричната сума от 500 лева, като в момента на получаването й, била задържана от полицейски служители в кабинета си в Община Садово.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив са извършени процесуално – следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, предстои да бъдат назначени експертизи и др.

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Разследването се извършва от разследващ полицай при отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР –Пловдив, и е в активна фаза.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена жената, е лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...