Quantcast
Новини Пловдив » Важно » В Английската би последният звънец за 265 зрелостници, поканиха Николай Радев на бала СНИМКИ
Важно Градът Образование Пловдив

В Английската би последният звънец за 265 зрелостници, поканиха Николай Радев на бала СНИМКИ

Зрелостниците отправиха оригинална покана за бала към директора Николай Радев
Зрелостниците отправиха оригинална покана за бала към директора Николай Радев

Галина ГЕОРГИЕВА

Последен звънец би днес за 265 зрелостници в Английската гимназия в Пловдив. По традиция ЕГ „Пловдив“ изпраща абитуриентите с тържествена церемония, която завършва с голямо хоро и пускане на бели гълъби и балони с цветовете на българското знаме. С много еуфория излязоха от сградата, в която са прекарали 5 години от живота си, дванадесетокласниците от Випуск 2021. Последваха шампанско, конфети, броене до 12.

Директорът Николай Радев поиска помощ от учениците и попита „Кой каза – 1,2..“, а те подеха мощното броене до 12. Тъпан огласи двора на училището. „36 години изпращам такива прекрасни хора като вас. Имам щастието през целия си път да уча талантливи млади български деца. Не можах да свикна с това да им кажа „На добър път!“ без да ми потрепери гласът“, сподели Николай Радев.

Той за пореден път призна, че е най-гордият директор заради своите ученици. „63 години Английската гамназия създава най-умните, най-талантливите и най-красивите млади хора“, каза Радев, а думите му бяха заглушени от аплодисменти и възгласи.

Николай Радев

Той разказа първата си среща с ученик на ЕГ „Пловдив“, когато станал директор. „ Дойде  млад човек, завършил нашата гимназия преди години, който живее в Германия. Каза, че решил да се разходи по центъра на Пловдив и минал през Английската гимназия. Всеки един от вас ще е в това положение. Където и да учите – на другия край на света или в Пловдивския унивреситет срещу гимназията, когато се връща в Пловдив, ще минава от тук. Ще идвате, за да видите вашето училище, където имате много спомени, прекрасни мигове, успехи. Идвайте в Английската гимназия! Ние, вашите учители, ще ви чакаме в нашто училище. На добър път, скъпи абитуриенти! Честито завършване!“, пожела директорът, а зрелостниците отговориха с мощни възгласи и броене  „1,2,3..12“ .

10 младежи благодариха на класните си ръководители

Дванадесетокласничките Преслава Площакова и Мими Райкова благодариха на преподавателите от името на всички  ученици от 10-те паралелки. “ Този ден за нас е изпълнен с много радост и тъга. Г-н Радев радушно ни посрещна на входа на ЕГ „Пловдив“ преди 5 години, а сега е отново до нас, за да ни пожелае успех.  Благодарим на учителите, които с огромно търпение ни обогатиха духовно. Не се отчаяха в опитите си да ни бъдат полезни, дори по време на дистанционното обучение. Благодарим, че ни вярвахте, когато микрофоните не работеха, интерент връзката прекъсаше, или съседите вечно правеха ремонт. Усилията ви не бяха напразни. Научихте ни да бъдем отговорни и принципни. В Английскат гимназия  открихме безценни приятелства, научихме се да се подкрепяме, да бъдем един до друг в трудностите. Независимо дали ще заминем да учим в далечни страни, или ще продължим образованието си в България, всички ще си останем едно огромно семейство“, казаха ученичките.

На фона на песента „Учителко любима“  на Роси Кирилова 9 момчета и едно момиче поднесоха букети на класните си ръководители от името на 10-те паралелки. Някои от младежите паднаха на колене пред преподавателите и ги просълзиха.

Младежите изненадаха и директора Николай Радев. С огромни балони с надпис „PROM?” те го поканиха на бала. “ За нас ще бъде чест да споделите нашия празник на 24 май. Тогава ще е един голям купон. Ще дойдете ли с нас на бала?“, попитаха абитуриентите. И получиха силно  „да“ от Радев. В небето бяха пуснати разноцветни балони./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...