Левицата 14
Новини от Пловдив » Важно » Емоция и сълзи в Руската: Изпратиха 236 зрелосници, любимите учители с оригинални награди СНИМКИ
Важно Градът Образование Пловдив

Емоция и сълзи в Руската: Изпратиха 236 зрелосници, любимите учители с оригинални награди СНИМКИ

Директорът Вихра Ерамян получи първата награда "Пазител на царството"
Директорът Вихра Ерамян получи първата награда "Пазител на царството"

Галина ГЕОРГИЕВА

С много емоция, сълзи, отброяване от 1 до 12 премина последният час на класа за дванадесетокласниците в Руската гимназия в Пловдив. С официална церемония днес ЕГ „Иван Вазов“ изпрати своите 236 зрелостници.  По традиция учениците раздадоха призове на любимите учители.  „Желязната лейди“, „Междугалактическа царица“, „Властелин на познанието“ и „Мисис Стриктност“, бяха част от оригиналните хрумки на дванадесетокласниците за преподавателите.

„Випуск 2021 е готов за началото на края. Закъснелите са въведени в електрония дневник и може да започваме“, рапортуваха водещите, след като беше направена проверка на всичките девет паралелки на 12. клас.

В словото си директорът Вихра Ерамян заяви, че днешния 14 май 2021 година ще остане в съзнанието на всеки един от зрелостниците, защото поставя края на петгодишното „интелектуално предизвикателство, лично откривателство и емоционално приключение в ЕГ „Иван Вазов““. Тя подчерта, че от утре всеки един от дванадесетокласниците ще диктува ритъма на живота си и ще трябва да го изпълни със смисъл и съдържание. „От утре всичко е във ваши ръце, за да определите посоката, скоростта и целите на своето пътуване в живота. Пътят няма да е лек, ще преминавате през бури. Вятърът няма да е винаги попътен, тогава ще трябва да се заловите за веслата, да гребете до изнемогване, да вложите силата на духа и волята си, за да стигнете до брега, носещ името „Успех““, каза на  учениците Вихра Ерамян. Тя е сигурна, че възпитаниците на ЕГ „Иван Вазов“ ще се справят успешно с бъдещите предизвикателства в живота, защото си поставят високи цли и амбицията да ги преследват докрай.

„Пожелавам ви да продължавате дръзко да мечтаете, смело да планирате, да сте все така взискателни към другите, към света, но и към самите себе си. Превърнете трудностите в победи, а мечтите в реалност! Насладете се на днешния ден, но не забравяйте, че през следващата седмица ви предстоят още важни изпитания“, предупреди Вихра Ерамян.

Следващата седмица на 19 май е матурата по БЕЛ, а на 21 май – по предмет по избор. „Демонстрирайте най-доброто, на което сте способни, за да постигнете успеха, който заслужавате. Дължите го на родителите си, учителите и най-вече на самите себе си. Краят на 12 клас трябва да ви носи удовлетворение от усиления труд, положен през последните 5 години. Това ще отвори вратите на висшето училище, което сте избрали със сърцето си и съответства на високия ви потенциал. Вярвам във вас! Успех!“, пожела тя на зрелостниците. Те благодариха  на директора и учителите за положения труд. „Въплътихте у нас своята любов и топлина, възпитахте ни да бъдем граждани на света, научихте ни да бъдем не хора, а човеци“, признаха зрелостниците.

Наградата  „Пазител на царството“ абитуриентите връчиха на Вихра Ерамян, защото съхранява духовността и винаги е готова да изслушва и напътства.  Тя остана изненадана от номинацита и пожела здраве и успехи на учениците.

С приза “ Желязната лейди“ като Маргарет Тачър бе отличена учителката по история Диана Георгиева. „Останете българи. Помнете, че едно дърво не може да расте, да се разлисти и цъфне, ако няма корени. Не забравяйте корените си, обичайте България и се гордейте с българските приноси в световната история и цивилизация.“, пожела преподавателката, а учениците посрещнаха думите й с мощни аплодисменти и  възгласи „1-2-3-…12“.

С приза “ Желязната лейди“ като Маргарет Тачър бе отличена учителката по история Диана Георгиева.

В категорията „Междугалактическа царица“ бе отличена учителката по физика  и астрономия Лена Кръстева. С развълнуван глас тя пожела  на абитуриентите добрината да не излиза от сърцата им, а „когато станете като мен на 105 години, да си кажете колко хубав е животът“, каза преподавателката.

„Г-жо, много Ви обичаме“ признаха учениците на Ивелина Генова. Тя  бе обявена за „Приятел на всички“.  Преподавателката пожела на зрелостниците да бъдат достойни хора. „На добър път Випуск 2021!“, със сълзи на очите каза преподавателката.

„Учителят, който беше ходеща Уикипедия, разкри тайните не само на световете на езика и литуратурата, а и на това как може човек да се извиси над суетата и сивотата на света, как може да се обича истински човек, идея, мечта.  Стела Василева заслужава наградата в категорията „Властелинът на познанието““, обявиха водещите. Учителката по български и литуратура благодари с думите „Обичам ви!“.

Приз за  „Мистър Нестандартен компас“ взе преподавателят по география Стойчо Кукунов. „Всеки час с вас за мен беше истинско удоволоствие през тези 5 години. Благодаря ви за доверието. Не забравяйте, че няма труд, който да не остане възнаграден“, каза той на учениците.

 

“ С аргументите на разума успяваше да ни спре, когато сме на ръба, да извършим нещо неразумно. Измъкваше ни от пропастта, когато вече сме сгрешили. Вдъхваше ни увереност, когато самите ние бяхме изгубили вярата в себе си. Тази уверена и силна ръка е на учителя, победител в категорията „Ръката на разума“- Мария Атанасова“, обявиха водещите следващата номинация.

Признанието в категорията “ Теорема на спокойствието“ учениците от Випуск 2021 отредиха на математичката Босилка  Янева.

„Учителят, който с математическата си точност успяваше да изчисли не само скалата за оценяване, а и да прецени думите, с които да мотивира оценките ни. Който успя да ни покаже, че в сърцето й всички сме равни, но по отношение на знанието всеки заслужава определено място в класацията по успех. Тази награда е отредена на Надя Стоицева“, казаха водещите. Призът на математичката е „Мисис Стриктност“.

Учителят по български и литература Илко Василев бе отличен с приза „Щастливецът“

Мощно „1,2,3..12 – у-у-у“, разтресе въздуха преди да бъде обявен следващият награден. Любимият учител по български и литература Илко Василев бе отличен в категорията „Щастливецът“, посветена на псевдонима на писателя Алеко Константинов. Учениците с бурни овации и скандирания посрещнаха преподавателя. „Не мога да опиша онова, което нося в сърцето си. Възприемал съм себе си повече като  Санчо Панса, отколкото като Алеко Константинов или Дон Кихот. Ако има нещо, което сте уцелили, е това, че съм щатливец. Щастлив съм да работя в еипа на най-добрите учители. Много красиви мигове изживяхме с вас и затова съм щастливец. С всеки от вас ме свързва нещо специално – час по заместване, забележка в коридора, победа на футболен мач“, спомни си Илко Василев.

И предупреди учениците, че никой не може да избегне собствената си лавина. „Една лавина се натрупва усмивка по усмивка, обида по обида, жест по жест. Не пестете усмивките, думите си на обич и признателност на хората, които са около вас. Понякога може да се случи така, че да нямате повод да ги изречете. Бъдете честни и дръзновени! Летете! Счупеното крило се лекува, само закърнелите крила не позволяват на някого да полети. Надявам се, че вашите крила няма да закърнеят и ще отлетите там, където ви е мястото, Випуск 2021! Обичам ви!“, сподели пред зрелостниците Илко Василев.

Виктория Панайотова

Виктория Панайотова  произнесе слово от името на всички свои съвипускници. „Дадохте ни мотивацията да се изправяме срещу трудностите и да се справяме с тях. Повярвахте във всеки един от нас и ни дадохте сили да продължаваме напред. От името на Випуск 2021 ви благодаря, че ни показахте възможностите и ни помагахте да изберем собствената си посока“, обърна се към преподавателите зрелостничката.

На дванадесетокласниците пожела да не спират по пътя, който избират. „Той няма да е само направо, не винаги ще е лесен, но ще бъде вашият път и всичко, което е било част от него през изминалите години, ще бъде вашата сила и подкрепа. Завинаги в сърцето, Випуск2021“, завърши Виктория Панайотова, а думите й бяха заглушени от „1,2,3…12 „. В края на тържеството дванадесетокласниците пуснаха разноцветни балони. Абитуриентският бал на Руската гимназия ще е в ресторант „Мавруда“./ПловдивПрес

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...