A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Бизнес » Кметът на Комотини разпореди на курортите: Гответе се да посрещате туристи
Балкани Бизнес Бизнес под карантина Важно Кърджали Свят Туризъм

Кметът на Комотини разпореди на курортите: Гответе се да посрещате туристи

ГКПП Маказа
ГКПП Маказа

След „корабокрушението“ на туристическия сектор през 2020-та, курортните селища в района на Комотини са амбицирани да посрещнат през лятото на 2021-ва десетки хиляди туристи, въпреки продължаващата ковид пандемия. По-голямата част от тях ще дойдат във Фанари, Ароги, Меси и другите курорти през ГКПП „Маказа – Нимфея“.
Кметът на Комотини Джанис Гаранис е разпоредил на стопанисващите плажни ивици, бийч барове, заведения за хранене и барове да бъдат в перфектно състояние за посрещане на туристи в края на месец май, предава местния вестник „О хронос“, цитиран от „Родопи24“.

Отварят магазините и ресторантите в района на пристанището във Фанари. На няколко места по плажовете се изграждат коридори за достъп на лица с увреждания. От началото на юни до края на септември ще има спасители на плажната ивица между Фанари и Ароги. В готовност да посрещат туристи са всички селища и в района на Кавала, Керамоти и Ксанти.

Излизащият в Комотини вестник „О хронос“ припомня, че от 19 април пилотно през ГКПП „Маказа – Нимфея“ в Гърция се преминава и за неслужебни пътувания, като за целта на пункта работи допълнителен екип. Като проблем се отбелязва, че само 5 % от гражданите на България са напълно ваксинирани.

ПРипомняме, че властите в Гърция обявиха отварянето на страната за туристи от днес – 14 май, както и облекчаване на вътрешните ограничителни мерки срещу коронавируса.

Още

Гърция отваря границите за туристи от днес, но има куп изисквания

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...