Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Срамни сцени: Арх. Невена Балчева лъже и бяга от възмутени граждани (ВИДЕО)
Важно Градът Община Пловдив

Срамни сцени: Арх. Невена Балчева лъже и бяга от възмутени граждани (ВИДЕО)

Арх. Балчева бърза по стълбите, а хората след нея.
Арх. Балчева бърза по стълбите, а хората след нея.
  • Хора от квартала край ул. „Ручей“ 1 в „Смирненски“ питат кой е автор на ПУП-а, преобразувал парк в терен за строителство през 2007-а година
  • Не бягайте, не сме престъпници, искаме само истината, преследваха я по петите възмутени пловдивчани

„Не знам, не знам, отнесете се към арх. Ахрянов“. Така, без да й мигне окото зам-кметът на Пловдив по строителството арх. Невена Балчева излъга група пловдивчани, които я причакаха пред общината, за да я питат как кварталната им градинка на ул. „Ручей“ 1 в „Хр. Смирненски“ е преобразувана в терен за строителство.
Срамните сцени на „котка и мишка“ се разиграха пред и в сградата на бившия партиен дом. Хората са изненадани неприятно, че на мястото на градинката предстои да бъде вдигната кооперация. Проблемът обаче се крие още в далечната 2007-а година, когато теренът е станал обект за застрояване, а автор на ПУП-а е именно арх. Балчева. Тя обаче упорито се правеше, че не разбира за какво става дума и насочваше хората към главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.

Арх. Невена Балчева
Арх. Невена Балчева


„Не бягайте, не сме престъпници. Нали сте зам.-кмет по устройство на територията“, спряха я хората пред сградата на бившия партиен дом, където се намира строителната дирекция.

„Влизам в Експертния съвет, но не осъществявам контрол върху решенията му, не оценявам“, упорито увърташе арх. Балчева. Хората обаче настояха да видят документите, как през 2007-а година ПУП-а от зелена площ е станал терен за застрояване. Вие нищо не знаете и не сте чували, питаха хората, а арх. Балчева пак „геройски“ отръщаше, че не знае, въпреки, че тя е автор на въпросния спорен ПУП.

Арх. Балчева се задъха по стълбите.

„За какво си взимате заплатата, г-жо, след като не знаете нищо по този казус“, не отстъпваха възмутените граждани. „Мога да ви осигуря да видите този ПУП“, опита се да шмекерува арх. Балчева и да се измъкне нагоре по етажите, но хората я последваха, въпреки че охраната на сградата се опита да ги спре. „Заповядяйте“, каза арх. Балчева, но когато ядосаната група тръгна с нея, тя разко извъртя: Не с мен, а при арх. Ахрянов! Но възмутените пловдивчани продължиха по стълбите след зам.-кметицата.
„Докога ще позволявате презастрояването на Пловдив“, отново настояха да знаят хората, но Балчева пак ги финтира: „Строителните разрешения не се издават от мен, контролът върху действията не се извършва от мен“.
При това упорито увъртане хората се изнервиха и последваха по-резки въпроси: „Кога ще си подадете оставката?! С нашите пари вършите беззакония! Не се крийте!“, заваляха реплики, докато Балчева се опитваше да се измъкне по стълбите нагоре към кабинета си.
Очаквайте подробности!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...