Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Индийският вариант на коронавируса може да обърка плановете във Великобритания
COVID-19 Свят

Индийският вариант на коронавируса може да обърка плановете във Великобритания

Борис Джонсън
Борис Джонсън

Индийският вариант на коронавируса може да доведе до „сериозно нарушение“ на плановете за излизане от локдауна на Великобритания на 21 юни. Това заяви британският премиер Борис Джонсън.

Джонсън заяви, че ако бъде доказано, че индийският вариант се разпространява значително по-бързо, тогава правителството вероятно ще бъде изправено пред труден избор.

Премиерът обаче уточни, че не вярва на базата на сегашните сведения да се наложи забавяне на следващата фаза на облекчаване на локдауна от понеделник. Според него не е невъзможно на 21 юни да бъде вдигнат напълно локдауна, но е нужен реализъм и има риск за отлагане на датата, съобщи БНР.

Джонсън каза още, че срокът между поставянето на двете дози ваксини ще бъде съкратен от 12 на 8 седмици за хората над 50 години и клинично уязвимите заради загрижеността от индийския вариант.

Случаите на заразявания с него се удвоиха за една седмица, показва статистиката.

По-активно тестване започва в 15 района на Англия, смятани за огнища на заразата, които включват най-тежко засегнатият Болтън, както и Блекбърн, Лондон и Нотингам.

За последното денонощие в рамките на цялото Обединено кралство са регистрирани 17 смъртни случая и са заразени 2193 души.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...