Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Йордан Йовчев и Костадин Димитров поведоха стотици за старта на Велосезон 2021 СНИМКИ
Градът Пловдив Случка на деня

Йордан Йовчев и Костадин Димитров поведоха стотици за старта на Велосезон 2021 СНИМКИ

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров и спортната легенда Йордан Йовчев поведоха многобройното шествие

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров и спортната легенда Йордан Йовчев поведоха многобройното шествие, с което бе даден официалният старт на Велосезон 2021 в Пловдив. Инициативата се провежда за осми път с едно–единствено прекъсване миналата година, което се наложи заради въведените извънредни противоепидемични мерки.

Днес колоната със стотици участници от всички възрасти тръгна в 10.30 часа от площада на кметството на бул. „Освобождение” 63 и измина 3-километровото трасе по велоалеите до парк „Лаута”.

На сцената там Костадин Димитров пожела успешен и безавариен Велосезон 2021. Той подчерта, че Пловдив е градът с най-дълга велоалейна мрежа, като най-много алеи има в „Тракия”.

„Придвиждването с колело печели все повече привърженици. Този вид алтернативен транспорт щади природата, спомага за здравето и добрата физика на колоездачите”, каза Костадин Димитров.

С много настроение бе изтеглена и традиционната томбола с награди, този път осигурени от Максбайк ЕООД. С ваучери за покупка на велосипед в размер на 300 лева си тръгнаха трима късметлии, а десетки други – с тематични предметни награди.

Празникът в парк „Лаута” продължи с отборно състезание щафета, а класиралите се на първите три места получиха медали и награди.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров се обърна с благодарност към всички, съдействали за провеждането на събитието – ръководството и служителите на V-то РУ, на Спешна помощ, БГ Радио, председателят на сдружение „Велосити” Агоп Дадикодзян, доброволци и съмишленици./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...