Quantcast
Новини Пловдив » Градът » ОУ „Гео Милев“ с 3 отличия на националния конкурс „Учител на годината“
Градът Образование Пловдив

ОУ „Гео Милев“ с 3 отличия на националния конкурс „Учител на годината“

Директорката Анелия Кирова, заместничката й Стоянка Йодранова и Боян Бодуров са наградените

Цели три отличия получиха педагози от пловдивското основно училище „Гео Милев“ на престижния национален конкурс на Синдиката на българските учители – „Учител на годината“.
Анелия Кирова, която от 8 години ръководи успешно школото, получи специална награда „Директор на годината“ от председателя на СБУ д-р Янка Такева.

Сред удостоените с приз в същата категория е и заместничката й Стоянка Йорданова.
Двете взеха отличието за своята ефективна работа като ръководители на училището, в което се обучават 98 % деца билингви.

Признание в направление „Начално образование“ получи и младият учител Боян Бодуров за своите нестандартни методи на работа да увлича децата, за които българският не е майчин език, като им поставя образователни задачи и заедно снимат кратки видеа в платформите „Тик Ток“ и „Инстаграм“.

„Много съм щастлива, че в ОУ „Гео Милев“ идват 3 приза от този 24-ти национален конкурс на СБУ „Учител на годината“. Специалната награда на председателя д-р Янка Такева за мен и за двамата колеги е заслужено признание за труда ни, за отдадеността на професията и за високия професионализъм. Заедно сме посрещнали много предизвикателства в професията. Пожелавам на всички здраве и сили да продължат напред, в трудното и благородно поприще“, коментира директорът на училището Анелия Кирова.

Анелия Кирова – директор на ОУ „Гео Милев“

Традиционните награди „Учител на годината“ се организират ежегодно от Синдиката на българските учители, а заради противоепидемиологичните мерки и извънредно положение за първи път те бяха връчени с онлайн-церемония.

Освен педагозите от екипа на ОУ „Гео Милев“, с призове в класацията „Учител на годината“ са още старши учителят от ОУ „Кочо Честеменски“ Мариана Иванова, колежката й от ОУ „Алеко Константинов“ Мариана Найденова и главния учител от Математическата гимназия д-р Цветана Димитрова. Сред наградените тази година е и директорката на ДГ „Детски рай“ в Куртово Конаре.

Отличените пeдагози ще получат своите специални позлатени статуетки на официално тържество в Регионалния инспекторат по образованието лично от началника му – Иванка Киркова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...