Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Скаутски игри в Цар-Симеоновата градина на фестивала „Здравей, Армения“
Общество Пловдив

Скаутски игри в Цар-Симеоновата градина на фестивала „Здравей, Армения“

Скаутски игри ще се проведат в Цар-Симеоновата градина от 16 часа днес в рамките на фестивала „Здравей, Армения“. Организатор е фондация „Аракс“.

За четвърта поредна година арменската скаутска организация „Хоменътмен“ – Пловдив, организира малък празник за децата в Цар-Симеоновата градина, като представя интересни игри, чрез които децата придобиват специфични знания за ориентиране, точност, съобразителност.

Скаутството е е пътешествието, скитането, играта, трудностите, откриването – най-вече на самия себе си. То възпитава самостоятелност у младите хора и в същото време любов към природа, към родината, към приятелите.

Организация „Хоменътмен“ от 1921 г. е привличала под крилото си арменски деца и младежи, като се е стремяла да изгради у тях чувството за арменско самосъзнание, особено в тежки времена, и е създала у няколко поколения чувство за сплотеност, принадлежност и любов. Арменските скаути от Пловдив искат да споделят с връстниците си от града ценностите на скаутизма под формата на игри.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...