Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Шведски журналист посегна на рекорда на Стефка Костадинова
Важно Спорт Спорт Важно

Шведски журналист посегна на рекорда на Стефка Костадинова

Стефка Костадинова
Стефка Костадинова

Шведски журналист посегна на рекорда на Стефка Костадинова, като обяви в куиз шоу, че е била под въздействието на допинг, когато поставила недостижимия вече 34 години рекорд от 209 см. Стефка Костадинова обяви, че ще го съди, съобщи bTV.

Вчера, без да му мигне окото, Патрик Еквал си позволява да отправи шокиращо обвинение към Костадинова по време на участието му в телевизионното състезание. Куиз шоуто се излъчва по един от най-гледаните канали в Швеция – националния SVT в 20 ч., а в него Еквал многократно заявява, че по време на първенството на планетата в Рим на 30 август 1987 г., когато поставя световния рекорд, българката е била“натъпкана с допинг“. Думите нажежават атмосферата в студиото и журналистът дори е предупреден от друг участник в предаването – адвоката и бивш министър на правосъдието в Швеция Томас Бодстрьом, че тези негови твърдения без доказателства ще го вкарат в съда и че ще бъде осъден за клевета. „Скоро ще имаш нужда от адвокат, ако продължаваш да говориш така“, казва му седналият до него юрист Томас Бодстрьом. Наглостта на Еквал обаче не спира и той упорито отказва да се извини: „Пак ви казвам, тя беше натъпкана с допинг!“

55-годишният Еквал е репортер и коментатор за TV4 с богат опит в отразяването на леката атлетика. Основният му мотив за позорната атака срещу една от най-знаменитите лекоатлетки за всички времена се счита фактът, че той тайно се надява, че рекордът на Костадинова от 209 см все някога ще бъде отменен и така, а първо място във вечната ранглиста с най-добро постижение даизлезе любимката му Кайша Берквист, която през 2006-а преодолява 208 см на турнир в зала в Германия. Потърсена от bTV, Стефка Костадинов заяви, че възнамерява да търси правата си в съда срещу шведския журналист.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...