Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Бившият гл. секретар на МВР: От медиите разбрах за отстраняването ми
България Важно

Бившият гл. секретар на МВР: От медиите разбрах за отстраняването ми

Ивайло Иванов

„Бях отстранен в петък вечерта, след работно време. От медиите разбрах за прекратяването на правомощията ми. Но си тръгвам с високо и гордо вдигната глава. Не съжалявам за нищо, което съм направил“. Това заяви пред медии вече бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов.

„22 години от живота ми минаха и по никакъв начин не съм си представям, че моята кариера в МВР ще приключи по този начин. Знам какви са били моите действия, знам от какво съм се ръководил“, допълни той.

„Никой до този момент не ме е търсел, не ме е питал какво направи, защо го направи, дай обяснение“, допълни той.

Относно мотивите, заради които е отстранен, Иванов обясни, че първоначално му е отказвано да разбере какви са те. След това се е запознал с тях, но те са станали публично достояние така или иначе, а мотивите са полицейско насилие по време на протестите миналото лято.

„МВР и българските полицаи не пазят дадена партия или политическо движение, а пазят институции. За мен тогава бяха едни перфектно организирани операции. Аз поех цялата отговорност“, заяви той.

Във връзка със записите на побой над граждани зад колоните на Министерския съвет Иванов заяви, че има извършена дисциплинарна проверка и наказани служители, но не пожела да даде повече подробности.

По думите му няма ръководител, който да каже на своите подчинени: Бийте. Самият той като редови служител на МВР не е получавал подобни указания. „Ако някой издаде такова разпореждане, той няма място в редиците на МВ“, коментира още Иванов.

На въпрос дали би се върнал в МВР той отговори, че след като е напуснал поста главен секретар, няма как да се върне като служител там.

Иванов каза още, че ще се опита да си намери друго поприще и призна, че дори си е мислел да емигрира.

Още

Уволниха и главния секретар на МВР
Главният секретар на МВР уволнен заради насилието на протестите
Терзийски: Отстраняването на главния секретар на МВР е незаконно

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...