Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Бойко Рашков възмутен: Полицейски шефове са в неплатен отпуск до септември
България Важно

Бойко Рашков възмутен: Полицейски шефове са в неплатен отпуск до септември

Бойко Рашков

Ръководителите на службите са в неплатен отпуск до септември. Тези служби сами са се обезглавили, нямат ръководство. Кой им е разреши, като те са на пряко подчинение на предишния премиер? Това заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той попита кой е разрешил на шефовете на ДАНС да са в неплатен отпуск, както и на регионалния директор на полицията в Пловдив.

Той съобщи и че в следващите дни ще бъдат освободени от работа хора от МВР, които не са се справяли.
„Няма място за паника сред служителите в МВР, а само при тези, които не са си вършили работата. Това е нормално“, каза Рашков. На всички възлови места назначенията били правени от предишния кабинет, който бил бламиран от българския народ. Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна не може да се случи без смяна и на ръководители във ведомства. Смяната на заместник-министри е обичайна политическа практика, поясни Рашков.

Имало и сигнал, че МВР шефове са катастрофирали със служебна кола в извънработно време със семействата си. В момента се правело проверка.

„Някой трябва да носи отговорност. Полицейски шефове са осигурявали купен вот на изборите, вместо да му противодействат. Последният сигнал за това е от събота за район, който е близо до София“, заяви служебният вицепремиер и силов министър.

По повод на пенсионирания Бойко Славчев, който беше административен секретар, Рашков каза, че сега ще има повече време да бъде свидетел. Той е свидетел по делото за джиповете и президентския секретар Пламен Узунов.

Делото не се движи, то стои с политическа цел, каза още служебният вътрешен министър.
Още няма фаворит за главен секретар след освобождаването на Ивайло Иванов от поста в петък.

„Няма нищо странно в избора на Елена Фичерова за началник на кабинета ми. Нямам никакви бележки към нея, тя е дългогодишен служител на МВР и отличен юрист. Има професионални качества“, заяви Рашков. Той не знаел, че е била кандидат за депутат от партията на Васил Божков, но се поинтересувал след публикации в интернет. Поясни, че е заличена от листите месец преди вота.

„Има искова молба в съда заради лъжи в тези публикации“, каза Рашков. Той е виждал Васил Божков в почивната станция на Министерския съвет във Велинград преди 30 години, но нямал лични отношения.
Органите на КАТ трябва да осъществяват строг контрол, а не да тероризират шофьорите и да се крият в храстите, каза още Бойко Рашков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...