Quantcast
Новини Пловдив » България » Президентът награди Кубрат Пулев, Нешка Робева и други изявени спортисти
България Спорт Спорт Важно

Президентът награди Кубрат Пулев, Нешка Робева и други изявени спортисти

Румен Радев и наградените спортисти

Президентът Румен Радев отличи изявени личности от българския спорт. Държавният глава награди с Почетен знак на президента Нешка Робева, Иван Иванов, Петър Стойчев, Кубрат Пулев и Тайбе Юсеин във връзка с Деня на българския спорт 17 май и юбилейни годишнини през 2021 г.

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева навършва 75 г. на 25 май. Олимпийският шампион по вдигане на тежести Иван Иванов навършва 50 г. през август.

Кралят на маратонското плуване Петър Стойчев става на 45 през октомври. Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев навърши 40 г. на 4 май.

На същата дата световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин стана на 30 г.

Нашите спортисти неведнъж са ни карали да се чувстваме горди като българи и години наред разнасят славата на родината ни по света. Те вдъхват вяра, че не само можем да мерим сили с най-големите, но и да ги побеждаваме. Това заяви държавният глава Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“2.

Държавният глава подчерта, че със своята несломима воля обичаните български спортисти ни обединяват като нация около своите невероятни постижения и показват, че човешките възможности нямат предел. „За тези постижения само висок професионализъм, денонощен труд, безбройни лишения не стигат, трябва голямо сърце и безпределна обич към България“, посочи Румен Радев.

По думите на президента обществото има бъдеще, ако отдава дължимото на своите герои и отличията са олицетворение на признателността на цялото ни общество за това, което спортистите правят за България.

В Деня на българския спорт държавният глава поздрави всички спортистите, треньорите, преподавателите и спортните деятели за вложените сили, енергия и талант в каузата на спорта. Като общество сме длъжници на нашите деца за създаването на условия и възможности за масов спорт, защото той носи здраве и изгражда пълноценни граждани на обществото, посочи Румен Радев.

Известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева благодари от името на отличените. „Приемаме високите награди като признание за значимостта на това, което правим. Спортът е наша страст и съдба, лудост и радост, болка и гордост, унижение и неизмерна любов. Това са причините да приемем предизвикателството да работим за него в България“, подчерта в словото си Нешка Робева.

„Аз казах и на президента, че за мен това е едно уважение. Не само за мен, но и за всички спортисти, треньори и спортни дейци. Благодарих и му казах, не само посмъртно да награждават българските спортисти и дейци, а и приживе, защото това е мотивацията на тази нация, тъй като времената не са лесни“, коментира Кубрат Пулев  пред bTV след края на церемонията./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...