Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Виктория от Руската, шампион по италиански: Ще се справим на матурите!
Важно Градът Образование Пловдив

Виктория от Руската, шампион по италиански: Ще се справим на матурите!

Виктория Панайотова, снимка: ПловдивПрес
Виктория Панайотова, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА


Виктория Панайотова е ученичка в 12 г клас на ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив. Тя е един от лауреатите на Националната олимпиада по италиански език, а успехите й са повод за гордост в елитната гимназия. Пред ПловдивПрес зрелостничката сподели, че е подготвена за матурата по БЕЛ, която ще се проведе утре. „Онлайн обучението не може да е пречка ние да покажем най-доброто от себе си. Материалът за изпита е от 11. и 12. клас и сега ще видим резултата от нашия труд, който сме полагали през годините и най-вече през последните две. Вярвам, че ще се справим на матурите“, казва Виктория.

Шампионката от олимпиадата по италиански език споделя, че няма конкретни предпочитания за произведение, което да се падне на матурата. „От всеки автор може да се научи много. Не съм си казвала – този ми е любим и другите няма да ги уча. Еднакво добре съм се подготвила за всички, пък „каквото сабя покаже“. Поезията на Далчев най-силно се докосва до мен, откривам много истини в нея, най-близка е до сърцето ми. Нямам надежки и очаквания за специална тема или автор“, признава дванадесетокласничката.

Логичният й избор за втората матура е италиански език. Пет години изучава засилено езика на Данте, явява се на олимпиади и постига високи резултати. Щастлива е, че тази година е лауреат на олимпиадата. Любовта към езика, културата и историята на италианците се заражда у момичето внезапно. При едно пътуване с родителите си и приятели до Италия Виктория остава очарована от страната и хората, на мига решава да усвои тънкостите на италианския език. До 7. клас учи в ОУ „ Княз Александър I”, на НВО постига високи резултати и има възможност да избира къде да продължи образованието си. Без колебание записва Руската гимназия, паралелка с италиански.

„През тези 5 години дължа много на моите учителки по италиански език г-жа Любенова, г-жа Златева и г-жа Вини. Благодаря им за всички усилия, без тях и любовта ми към езика нямаше да стана лауреат на олимпиадата“, признателна е за труда на преподавателките Виктория.

Учителят по литература Илко Василев също е сред преподавателите, за които момичето не пести добри думи. „Г-н Василев ни накара не само да заобичаме литерутарата, но промени начина, по който гледаме на света, на живота, на хората около нас. За тези 5 години в ЕГ „Иван Вазов“ срещнах различни учители, понякога с някои беше трудно да се комуникира, а други ме научиха на много неща. Благодарна съм за житейските уроци, които ми предадоха. Г-жа Любенова също остави голям отпечатък в сърцето ми. Тя ми преподаваше в 8 клас италиански език, имахме по 20 часа на седмица. Тя не хвалеше, трудно разпознавахме емоциите й, но беше истинска през цялото време с нас. Направи класа ни задружен и ни обедини“, казва Виктория.

Все още не е взела категорично решение къде да продължи образованието си – в България или в чужбина. Приета е в частен американски университет в Рим, специалност „Международни отношения“./ПловдивПрес

Още новини по темата

Учителят Илко Василев: Всяка точка на матурата по БЕЛ е важна, оценката отваря вратите на университета

Иванка Киркова пред Plovdiv-Press: Пловдив отново ще постигне високи резултати на матурите

Емоция и сълзи в Руската: Изпратиха 236 зрелосници, любимите учители с оригинални награди СНИМКИ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...