Quantcast
Новини Пловдив » България » Правосъдният министър Янаки Стоилов започва мащабни проверки
България Важно

Правосъдният министър Янаки Стоилов започва мащабни проверки

Янаки Стоилев представи екипа, с който ще работи

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов обяви началото на мащабни проверки по всички направления в Министерството на правосъдието. Ще бъдат ревизирани Агенцията по вписванията, Търговския регистър, дирекцията за българското гражданство и регистъра на особените залози.
По същото време ще се правят проверки и на обявените от министерството обществените поръчки за последните няколко години. Сроковете са сгъстени, а министърът очаква резултатите от тоталната ревизия до края на месеца.

Според новия министър критично важните дейности са предоставянето на българското гражданство, затворите и Агенцията по вписванията. Ще бъде направен и преглед на дейността и резултатите на националния механизъм за борба с корупцията и съдебната реформа, но за него отговарят и много други институции.

От вчера е започнала проверка в затворите и арестите от 2017 година до днес. Причината е казаното от бизнесмена Светослав Илчовски в разпуснатия парламент, който твърди, че имало записи на издевателства над затворник. Служебният правосъден мистър Янаки Стоилов заяви, че ще бъде изпратен и сигнал до главния прокурор, за да бъдат разпитани цитираните от Илчовски по казуса лица.

„За нас е важно да подобрим обслужването на гражданите, включително електронното, като ще изискваме от служителите пълно съдействие и ритмичност по изпълнение на процедурите по издаване на различни актове. Проява на нетърпимост към лоши практики, защото от години най-проблемните области са с предоставянето на гражданство, с местата за изпълнение на наказанията, с вписванията. Имам амбицията да поддържаме активно взаимодействие с Висшия съдебен съвет с цел повишаване на ефективността на неговата дейност и тази на органите на съдебната власт“, каза министърът.

В екипа на Янаки Стоилов влиза предишната служебна правосъдна министърка Мария Павлова, която е следовател в националното следствие. Другият му заместник е Иван Демерджиев, адвокат и ръководител на Адвокатската колегия в Пловдив.

Началник на кабинета на министъра ще е Мариян Карагьозов. Той е юрист, който е завършил докторантура по балканистика в БАН, доскорошен кореспондент на БНР в Истанбул.
В екипа на Стоилов влиза и журналистката Мария Папазова, която е работила близо 10 години като парламентарен репортер, за последно в „Дарик“ – до миналата година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...