майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Регион » Правят нова спортна площадка и детски кът в Кричим
Важно Кричим Регион

Правят нова спортна площадка и детски кът в Кричим

Атанас Калчев, кмет на Кричим
Атанас Калчев, кмет на Кричим

За децата на Кричим ще има две нови придобивки – многофункционална спортна площадка и нов детски кът, разположени на терена пред градския стадион „Христо Ботев“,  съобщи кметът Атанас Калчев.

Двата проекта са одобрени за финансиране от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ по Националната Кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Теренът, върху който ще бъдат изградени спортната площадка и детския кът, е публична общинска собственост и основната цел на община Кричим е да се благоустрои имотът чрез реалното му и практическо превръщане в зона за широко обществено ползване за деца от 3- до 12-годишна възраст.

„Създаването на удобна и адаптивна среда, предвидена за забавление чрез активна игра на чист въздух, е необходим и задължителен компонент за здравословния начин на живот, където децата се радват на чист въздух и прекарват повече време заедно“, посочи Калчев.

Очакванията са, че благоустроеният общински имот ще се превърне в любимо място за спорт, игра на открито и зона за отдих.

Предвидено е да се монтират люлка (махало), пружинна катерушка, везна, детска беседка, кошчета за отпадъци, пейки с гръб, 2 дървени перголи с дължина по 4 м., комбинирано детско съоръжение върху ударопоглъщаща настилка, оградена с цветна ограда с височина 1 м., с което да се осигури безопасността на децата, които ще я ползват и ще се обособи самостоятелно място за игра.

Предвиденитe съоръжения ще отговарят на всички стандарти, необходими за такъв тип елементи. Общата стойност на двата проекта е в размер на 19 973 лв. осигурени от ПУДООС, а община Кричим има задължението да подготви площадките със собствен и доброволчески труд.

Съгласно договора за финансиране дейностите трябва да приключат до месец ноември 2021 година, но поставената от общината цел е детския кът и спортната площадка да са готови още през летния сезон, така че да се ползват пълноценно и по предназначение от децата през ваканцията им.

„Община Кричим ще продължи да полага усилия, така че за най-младото поколение да се осигуряват максимално добри и безопасни условия за игри, спорт, отдих и забавления“, категоричен е кметът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...