Новини от Пловдив » Важно » Проверяват арести и затвори заради твърденията на бизнесмена Илчовски
България Важно

Проверяват арести и затвори заради твърденията на бизнесмена Илчовски

Новият правосъден министър представи екипа си.

Одит на Агенцията по вписванията и на Дирекция „Българско гражданство“, както и анализ на сключените обществени поръчки ще бъдат възложени до дни от новия министър на правосъдието Янаки Стоилов.

Това стана ясно при представянето на екипа на Стоилов, с който той ще работи в следващите около три месеца. Част от екипа е правосъдният министър от първото служебно правителство, назначено от президента Румен Радев, Мария Павлова, както и Иван Демерджиев – председател на Адвокатска колегия Пловдив.

Целта на проверките, които се очаква да приключат до края на месеца, е да не се правят смени, а да се установи има ли там лоши практики, които да отстранят в полза на гражданите, обясни Янаки Стоилов.

Ще се проверява и как се прилага националният механизъм за борба с корупцията.

Още вчера Павлова е разпоредила и проверка в арестите и затворите от 2017 г. досега заради твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, че е видял записи, показващи над известен бизнесмен арестант, за да бъде пречупен.

„Ще изпратим също сигнал до главния прокурор, макар че там започнаха разпити, но тъй като ние нямаме разследващи функции, а определени лица се сочат поне като зрители на този запис, така че чрез такива разпити биха могли да се установят и евентуалните извършители или тези, които са направили записа“, отбеляза Стоилов, цитиран от БНР.

По-рано днес бе съобщено, че прокуратурата е приела 22 сигнала от комисията по ревизия.

Oще

Шефът на пловдивските адвокати Иван Демерджиев става зам.-министър на правосъдието
Скандал в Комисията по ревизията: Бизнесмен разказа за натиск, кюлчетата и Мата Хари
Миню Стайков за думите на Илчовски: Нямам сестра

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...