Quantcast
Новини Пловдив » България » Рашков понечи да се извини на бТВ за „уволнението“ на Гавазова и Йочев
България Политика

Рашков понечи да се извини на бТВ за „уволнението“ на Гавазова и Йочев

Бойко Рашков

Вътрешният министър и вицепремиер в служебното правителство Бойко Рашков заяви, че съжалява за думите си от по-рано. В интервю за БНР Рашков каза, че ако е на мястото на собственика на bTV, би отстранил водещите на сутрешния блок на телевизията Биляна Гавазова и Златомир Йочев.

В предаването „Алтернатива“ по TV1 служебният министър каза: „Съжалявам, просто съжалявам“. Министър Рашков обаче остана все така критичен към двамата журналисти, като подчерта, че за него „това не е журналистика, това е нещо друго“.

„Аз от 30 години и повече контактувам с журналисти, с които съм в много добри отношения. Винаги съм се отнасял с уважение към тази професия и винаги съм подхождал много отговорно, когато съм поканен да разглеждаме, да развием определена тема, която е от моя компетентност, но подобно отношение, на каквото се натъкнах вчера, никога досега не съм забелязвал и чувствал, това беше повече от обидно“, обясни Бойко Рашков.

Министърът посочи, че е очаквал „отсрещната страна да се държи уважително, така както аз се държа уважително, но, за съжаление, не се получи“.

„Все пак това ми беше първата медийна проява в качеството ми вицепремиер и министър на МВР. Съжалявам, просто съжалявам“, допълни Бойко Рашков.

Водещата Светла Петрова обаче го посъветва да се въздържа друг път от такива изказвания, защото подобни думи са „неприемливи за политик и смъкват в страната ни в класацията ни за медийна свобода.“

В понеделник в сутрешния блок на bTV водещите многократно го питаха за шефката на кабинета му – Елена Фичерова-Караиванова и защо толкова бързо е направил някои кадрови смени. Още тогава Рашков показа раздразнението си от начина на водене на двамата журналисти, а във вторник сутрин в ефира на БНР той остро критикува поведението им в ефир./ПловдивПрес

 

Още

Вълна от коментари след атаката на Рашков срещу бТВ

bTV отговори на Рашков: Противопоставяме се на всяка форма на влияние

Шефката на кабинета на Рашков била дисциплинарно уволнена от КПКОНПИ

Бойко Рашков възмутен: Полицейски шефове са в неплатен отпуск до септември

Бойко Рашков вкара човек на Божков в ръководството на МВР

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...