Quantcast
Новини Пловдив » България » bTV отговори на Рашков: Противопоставяме се на всяка форма на влияние
България Важно

bTV отговори на Рашков: Противопоставяме се на всяка форма на влияние

Биляна Гавазова и Златимир Йочев
Биляна Гавазова и Златимир Йочев

bTV Mеdiа Grоup рaзпрocтрaни oфициaлнa пoзиция във връзкa c кoмeнтaр нa миниcтърa нa вътрeшнитe рaбoти Бoйкo Рaшкoв, кoйтo днec прeд БНР кaзa, чe би увoлнил журнaлиcтитe Билянa Гaвaзoвa и Злaтимир Йoчeв. Имeннo тe вчeрa (17 мaй) интeрвюирaхa cлужeбния миниcтър в cутрeшния блoк нa тeлeвизиятa. Eтo и тeкcтa нa пoзициятa:

Днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков използва ефира на националното радио БНР, за да коментира почтеността на водещите на „Тази сутрин“ Биляна Гавазова и Златимир Йочев, като направи внушение, че те са изпълнявали поръчка чрез интервюто си с него (на 17 май) и дори препоръча на собствениците на медията да ги отстранят като водещи.

bTV Media Group счита за силно обезпокоително за медийната среда в България, че след повече от 30 години демокрация и свобода на словото в страната, длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения.

Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като основна причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници.

Отчитаме силната роля, която медиите играят за изграждането на истории и отправянето на послания на политическите фигури, партии и кандидати по време на активната предизборна кампания. Единствената роля на bTV обаче е да предоставя обективно и плуралистично отразяване на новините в интерес на своите зрители.

bTV се противопоставя на всяка форма на влияние или манипулация от трети страни. Намесата на представители на властта и други преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира и ще се счита за дезинформация“.

Още новини по темата

Бойко Рашков: Ако бях шеф на bTV, щях да уволня веднага Биляна Гавазова и Златимир Йочев

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...