Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Рашков: Не може полицаи да вършат престъпления, а директорът да не знае
Важно Градът Крими

Рашков: Не може полицаи да вършат престъпления, а директорът да не знае

Бойко Рашков

Общо 12 души до момента са арестуваните при акцията в Пловдив. Седем от тях са униформени, петима са от криминалния контингент. Други петима се издирват. Престъпленията, за които се разследват, са наркотици, проституция, подкупи. Това обяви в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Не можем да открием областния директор на полицията в Пловдив, дори да разговаряме с него. Трябва да проведа много сериозен разговор с ръководството на ОДМВР – Пловдив, защото това е удар срещу структурата тук и ние ще трябва да вземем решение какво ще правим. Задължително ще има рокади – не може шеф на районно управление да е арестуван и да няма рокади. Не може да се вършат такива престъпления в районно управление и директорът на Областната дирекция на МВР да не знае. Ние няма да търпим подобни прояви“, заяви Рашков.

Шефът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев е в болнични в момента. По този повод Рашков заяви, че за тези, които са в болнични, ще бъде спазен законът, т. е. към момента на болничния не могат да бъдат освобождавани.

„Там, където видим, че има ръководители или служители на по-ниски нива, които се превръщат в престъпници с пагон, няма да търпим и ще се вземат мерки“, каза още служебният вътрешен министър.

Той обясни, че ежедневно се работи по кадрови промени. Така например от днес вече СДВР е с нов ръководител, досегашният е понижен. „Не може ръководител да гледа как се пребиват хора (на протестите миналото лято – б.а.). Това трябва да се изкорени. Надявам се да се промени начинът на работа на тези служители“, допълни Рашков.

По думите му предстоят още рокади и промени, но ще бъдат обявени на по-късен етап. И още – до момента били освободени двама души в пенсионна възраст, както и бившият вече главен секретар на МВР. „Когато идва министър Цветан Цветанов в МВР, той заявява всички да си подадат оставките и той ще реши кои да приеме и кои не. Създал съм звено с необходимата щатна обезпеченост, за да бъдат назначени компетентни хора, които да подпомагат моята работа. Така че за чистка и дума не може да става. Тези, които са допуснали нарушения, ще бъдат поканени да напуснат“, коментира още Рашков.

Той коментира и че има образувани дела, свързани с изброите. Едно от тях е в Пловдив.

По отношение на назначението на шефката на кабинета му Елена Фичерова Рашков заяви, че я е убедил да направи изявление. „До петък ще разберете за какво става дума“, допълни служебният МВР министър.

Бойко Рашков пристигна в Пловдив заедно с шефа на звено „Вътрешна сигурност“ Стефчо Банков. Те бяха посрещнати от зам.-шефа на полицията в Пловдив Димитър Събчев.

Още

7 арестувани полицаи в Пловдив, сред тях и шефът на III районно
Спецакция в Пловдив, Бойко Рашков идва на място

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...