Новини от Пловдив » България » България » Румен Радев: Шефовете на службите са верни на Борисов, а не на България
България Важно Политика

Румен Радев: Шефовете на службите са верни на Борисов, а не на България

Румен Радев
Румен Радев

Когато назначавах служебното правителство, аз дадох своите кратки указания: честност, прозрачност, но и нулева толерантност към корупцията, престъпността и купения вот. Така че предполагам, че това са логични действия. Така държавният глава Румен Радев коментира пред журналисти смените на областните управители и рокадите в службите, съобщи БНТ. Президентът участва във видеоконференция на тема „Германо-българските икономически отношения: актуално състояние и перспективи“ в Пирдоп.

„След като се сменя една власт, а областните ръководители работят с изпълнителната власт, е логично те да се сменят. По закон трябва да се предоставят еднакви по обем и съдържание информации и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнено. И това лесно може да се докаже. Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа твърде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия“, коментира Радев.
По думите му абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателен за България етап от шефовете на тези служби е ясен знак, че верността им е била и е и в момента към Борисов, а не към България.

„Тук не става въпрос да се правят уволнения и рокади, става въпрос за принципи, да има прозрачност, отчетност, отговорност и нулева толерантност към престъпност, към нелоялност не към мен, не към служебния кабинет, а към България“, допълни президентът.
Според него два месеца са кратък период за което и да е правителство, но е важен сигналът, който се дава, важно е да се застане на принципни позиции. Той за пореден път заяви, че укрепване на държавността, това е, от което имаме нужда в момента.

„Да се прояви държавност, да започнем да говорим и да действаме за укрепване на върховенството на закона, за пресичане на злоупотреби, на кражби, за неутрализиране на натрупалото огромен ресурс задкулисие“, каза още Радев.

Още

13 нови зам.-министри са назначени в седем министерства, 2-ма от тях са пловдивчани
Ангел Стоев е новият областен управител на Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...