Левицата 14
Новини от Пловдив » Бизнес » 5-те най-скъпи развода в историята? Бил и Мелинда още не са сметнали
Бизнес Портфейл Посоки Свят Суматоха

5-те най-скъпи развода в историята? Бил и Мелинда още не са сметнали

Бил Гейтс още не е обявил колко ще му струва разводът.
Бил Гейтс още не е обявил колко ще му струва разводът.
  • Джеф Безос избра свободата срещу 38 милиарда долара

Новината, че богатата двойка – Мелинда и Бил Гейтс се развежда – отекна по целия свят. След 27 години брак и стартиране на съвместен бизнес, фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, която има три деца, сега трябва да споделя собственост и богатство.

Със сигурност няма да е лесно, независимо от връзката помежду им. В началото на май Daily Mail очерта какво е „заложено“ – вили, коли, имоти, частни самолети. Според наличната информация те не са подписали никакво предбрачно споразумение, което може да струва много на Бил.

Те обаче не са единствените, които преминават през толкова скъп развод. Историята помни поне още 5.

Започваме от края на списъка с най-скъпите разводи, а там е на Майкъл Джордан и Хуанита Ваной, чиято официална раздяла струва 168 милиона долара. Двойката се разведе след 17 години брак.

Разводът на Тайгър Уудс и Елин Нордегрен струва $ 710 милиона. Раздялата се случи след разкритията за сексаферите на голфъра. Те се ожениха, когато Елин се премести в САЩ от Швеция, а бракът приключи, когато се разкри, че Уудс е изневерил за пореден път на жена си с управителка на нощен клуб.

 

Рупърт Мърдок и Анна Ман са в средата на този списък, защото разводът им струва 1,7 милиарда долара. Американският медиен магнат се разведе с шотландската журналистка през 1999 година. Ман получи не само 1,7 милиарда долара след съдебните спорове за развода, но и допълнителни 110 милиона долара в брой.

 

Роденият във Франция американски милиардер Алек Уайлденщайн бе женен за Джоселин Вилденщайн от 21 години. Разводът се състоя през 1999 г., а бившата му съпруга получи 3,8 млрд. долара.

 

Най-скъпият развод досега е този на Джеф Безос и Макензи Скот, който струва зашеметяващите 38 милиарда долара. Те бяха женени от 1993 до 2019 г. Преди две години Макензи стана третата най-богата жена в света за една нощ.

Що се отнася до Бил и Мелинда Гейтс, те не са в този списък, защото не е известно колко ще струва разводът на основателя на Microsoft и дългогодишната му съпруга.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...