Новини от Пловдив » Важно » Полицаите от Трето РПУ остават в ареста
Важно Градът Съд и Прокуратура

Полицаите от Трето РПУ остават в ареста

Задържаните Самуил Хаджиев, Атанас Качаков, Даниел Димитров и Симеон Иванов в съда.

Шефът на Трето районно управление Самуил Хаджиев, полицай Атанас Качаков и двама от криминалния контингет – Даниел Димитров и Симеон Иванов остават за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Пловдив.

Определението на магистратите идва след 8-часово заседание, което беше засекретено заради наличието на СРС-та и интимни подробности в кориците на делото.

Четиримата мъже бяха задържани в сряда след апецакция на „Вътрешна сигурност“.

Определението на съда не е окончателно, може да бъде обжалвано в 3-дневен срок, като заседание е насрочено на 27 май.

Самуил Хаджиев е обвинен, че заедно със своя подчинен Атанас Качаков на 5 април в с. Болярци са извършили приготовление да придобият около 500 кг медицинска марихуана.

Хаджиев е извършил и друго престъпление – на 31 март  е склонил разследващ полицай от Трето РУ да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, като е извършено претърсване и изземване в база на пловдивска фирма и е образувано досъдебно производство, без да са налице законови основания за това и въпреки изричните указания на районна прокуратура.

В този случай Хаджиев е действал като началник на районното управление.  Спрямо Хаджиев е повдигнато и обвинение, че на 19 май т.г. в  Кричим, в автомобила си, е държал 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.

По същото досъдебно производство като обвиняеми за отвличане са привлечени полицаят от Трето РУ Атанас Качаков,  както двама цивилни. Единият по данни на източници на „24 часа“ е Даниел Димитров, а вторият е Симеон Иванов. Те заедно с Качаков са отвлекли 28-годишен мъж, като са проявили особена жестокост.  Според разследването отвличането е свързано с дрога.

Иванов е привлечен като обвиняем и за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества – 23,2 г амфетамин и 7,7 г марихуана.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за обвиняемите Атанас Качаков, Даниел Димитров и Симеон Иванов, е това за отвличане – от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. Хаджиев го грозят от 3 до 8 г.

Още

Полицаят Качаков обвинен в отвличане на дилър, засекретиха делото срещу задържаните в полицейската афера
Рашков: Не може полицаи да вършат престъпления, а директорът да не знае
7 арестувани полицаи в Пловдив, сред тях и шефът на III районно

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...