Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Полицаите от Трето РПУ остават в ареста
Важно Градът Съд и Прокуратура

Полицаите от Трето РПУ остават в ареста

Задържаните Самуил Хаджиев, Атанас Качаков, Даниел Димитров и Симеон Иванов в съда.

Шефът на Трето районно управление Самуил Хаджиев, полицай Атанас Качаков и двама от криминалния контингет – Даниел Димитров и Симеон Иванов остават за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Пловдив.

Определението на магистратите идва след 8-часово заседание, което беше засекретено заради наличието на СРС-та и интимни подробности в кориците на делото.

Четиримата мъже бяха задържани в сряда след апецакция на „Вътрешна сигурност“.

Определението на съда не е окончателно, може да бъде обжалвано в 3-дневен срок, като заседание е насрочено на 27 май.

Самуил Хаджиев е обвинен, че заедно със своя подчинен Атанас Качаков на 5 април в с. Болярци са извършили приготовление да придобият около 500 кг медицинска марихуана.

Хаджиев е извършил и друго престъпление – на 31 март  е склонил разследващ полицай от Трето РУ да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, като е извършено претърсване и изземване в база на пловдивска фирма и е образувано досъдебно производство, без да са налице законови основания за това и въпреки изричните указания на районна прокуратура.

В този случай Хаджиев е действал като началник на районното управление.  Спрямо Хаджиев е повдигнато и обвинение, че на 19 май т.г. в  Кричим, в автомобила си, е държал 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.

По същото досъдебно производство като обвиняеми за отвличане са привлечени полицаят от Трето РУ Атанас Качаков,  както двама цивилни. Единият по данни на източници на „24 часа“ е Даниел Димитров, а вторият е Симеон Иванов. Те заедно с Качаков са отвлекли 28-годишен мъж, като са проявили особена жестокост.  Според разследването отвличането е свързано с дрога.

Иванов е привлечен като обвиняем и за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества – 23,2 г амфетамин и 7,7 г марихуана.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за обвиняемите Атанас Качаков, Даниел Димитров и Симеон Иванов, е това за отвличане – от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. Хаджиев го грозят от 3 до 8 г.

Още

Полицаят Качаков обвинен в отвличане на дилър, засекретиха делото срещу задържаните в полицейската афера
Рашков: Не може полицаи да вършат престъпления, а директорът да не знае
7 арестувани полицаи в Пловдив, сред тях и шефът на III районно

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...