Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Полицаят Качаков обвинен в отвличане на дилър, засекретиха делото срещу задържаните в полицейската афера
Важно Градът Крими Съд и Прокуратура

Полицаят Качаков обвинен в отвличане на дилър, засекретиха делото срещу задържаните в полицейската афера

Задържаните Самуил Хаджиев, Атанас Качаков, Даниел Димитров и Симеон Иванов в съда.

Засекретиха делото за мерките срещу шефа на Трето районно полицейско управление Самуил Хаджиев и другите задържани в полицейската афера. Окръжният съд в Пловдив днес разглежда искането на прокуратурата Хаджиев, полицаят Атанас Качаков и другите двама задържани – Даниел Димитров и Симеон Иванов, да бъдат задържани под стража.

Малко преди началото на заседанието стана ясно, че Качаков и още трима отвлекли дилър на име Фарук Манаф. „Той (Манаф – б.а.) твърди, че е бил отвлечен в района на Трето РПУ, бил е бит, след това е пуснат в района на „Скобелева майка“. Но ввсичко това става ясно само по думите на Манаф. Не знам защо сме тук. Другите задържани полицаи са пуснати“, заяви преди началото на делото защитникът на Качаков – адв. Евгени Костадинов.

адв. Евгени Костадинов

Самуил Хаджиев е обвинен за това, че заедно със своя подчинен Атанас Качаков на 5 април в с. Болярци са извършили приготовление да придобият около 500 кг медицинска марихуана.

Хаджиев е извършил и друго престъпление – на 31 март  е склонил разследващ полицай от Трето РУ да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, като е извършено претърсване и изземване в база на пловдивска фирма и е образувано досъдебно производство, без да са налице законови основания за това и въпреки изричните указания на районна прокуратура.

В този случай Хаджиев е действал като началник на районното управление.  Спрямо Хаджиев е повдигнато и обвинение, че на 19 май т.г. в  Кричим, в автомобила си, е държал 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.

По същото досъдебно производство като обвиняеми за отвличане са привлечени полицаят от Трето РУ Атанас Качаков,  както двама цивилни. Единият по данни на източници на „24 часа“ е Даниел Димитров, а вторият е Симеон Иванов. Те заедно с Качаков са отвлекли 28-годишен мъж, като са проявили особена жестокост.  Според разследването отвличането е свързано с дрога.

Иванов е привлечен като обвиняем и за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества – 23,2 г амфетамин и 7,7 г марихуана.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за обвиняемите Атанас Качаков, Даниел Димитров и Симеон Иванов, е това за отвличане – от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. Хаджиев го грозят от 3 до 8 г.

Още

Спецакция в Пловдив, Бойко Рашков идва на място
7 арестувани полицаи в Пловдив, сред тях и шефът на III районно
Рашков: Не може полицаи да вършат престъпления, а директорът да не знае
Шефът на Трето районно обвинен за 500 кг марихуана, патрони и незаконен обиск

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...