Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Авиокомпании от ЕС спират полети до Минск
Свят

Авиокомпании от ЕС спират полети до Минск

Снимката е илюстративна

Германската авиокомпания Lufthansa заяви, че е спряла излитането на полет от Минск до Франкфурт, след като е получила „предупреждение за сигурност“ един ден след принудителното кацане на Ryanair в Беларус.

„Ние следваме указанията на местните власти, които отново претърсват самолета преди заминаването и отново извършват проверки за сигурност на пътниците“, каза говорител на авиокомпанията, цитиран от АФП и БГНЕС.

Lufthansa заяви, че целият багаж и товарите са били извадени от самолета, в който имаше 51 души, включително петима членове на екипажа.

„Съжаляваме за неудобството, но сигурността на нашите пътници, на екипажа и самолета са на първо място в Lufthansa“, каза говорителят.

Скоро след като Lufthansa публикува изявлението си, летището в Минск заяви по своя канал Telegram, че „всички необходими мерки“ за проверка на самолета и неговите пътници са приключили.

„Информацията за терористична атака, получена по имейла на летището, не беше обоснована“, се казва в нея.

„Самолетът е подготвен за излитане, багажът се товари, обявен е борд за полет на Lufthansa LH1487 Минск-Франкфурт.

Сигналът за сигурност идва ден, след като полет на Ryanair от Атина до Вилнюс беше принуден да кацне в Минск, където беларуски журналист беше арестуван заедно с приятелката си.

Това стана повод след Литва и скандинавската авиокомпания SAS да обяви , че ще избягва въздушното пространство на Беларус.

Съобщението на SAS последва препоръка на Шведската транспортна агенция, призоваваща шведските авиокомпании да обмислят избягването на въздушното пространство на Беларус. „Ще следваме инструкциите и ще пренасочим съответните полети“, каза SAS пред АФП./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...