Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Ето кои директори и учители получиха наградите на РУО и почетно отличие „Неофит Рилски“
Градът Образование Пловдив Пловдив Важно

Ето кои директори и учители получиха наградите на РУО и почетно отличие „Неофит Рилски“

Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова връчи награди на директори и преподаватели
Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова връчи награди на директори и преподаватели

Галина ГЕОРГИЕВА

Директорката на СУ „Любен Каравелов“ Славка Щерева и учителят по изобразително изкуство от СУ „Пейо Яворов“ Станислав Петев получиха награди за цялостна професионална дейност от Регионалното управление на образованието. Официалната церемония се проведе в  двора на Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“ , а началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова връчи отличия на 23-ма учители и директори.

„Училището се превърна в кауза на моя живот. Аз съм щастлив човек, защото успях да намеря мястото си, да оставя диря. Връщайки се назад във времето, най-голямото ми постижение е амбициозният екип, който създадох, колективът от иновативни учители и творци, родителите и талантливите ученици“, сподели Славка Щерева.

Иванка Киркова награди директорката на СУ „Любен Каравелов“ Славка Щерева

Тя е директор на СУ „Любен Каравелов“ вече 25 години и е получила много награди. „Г-жо, Киркова, благодаря, че я има тази награда. РУО има най-добрия поглед върху работата на всеки един от нас и развитието на всяко училище. Тази награда е признание за работата на учителите и най-вече за успехите и таланта на ученициje, с които много се гордея“, каза тя.

Учителят по рисуване от СУ „Пейо Яворов“ Станислав Петев също бе награден

Учителят по рисуване от СУ „Пейо Яворов“ Станислав Петев също заяви, че е щастлив, защото е успял да сбъдне детската си мечта и да стане преподавател и вече 40 години упражнява професията си. „Щастлив съм от хилядите часове по изобразително изкуство, изпълнени с творчество и любов. Тази награда е скъпа и ценна за мен“, призна учителят.

Още петима директори получиха отличия. Шефката на ДГ „Еделвайс“ Надя Загорска сподели, че от 4 години ръководи детската градина и благодари на целия екип, който я е изненадал с номинацията.

Началникът на РУО- Пловдив Иванка Киркова награди и Величка Кирова – директор на НУ „Любен Каравелов“ в Съединение. Изградила е сплотен колектив и работи с отговорност и вдъхновение за осъществяване на нови идеи и проекти. Безспорен е приносът на Величка Кирова за подобряване на материално-техническата база на училището.

Величка Кирова бе наградена от началника на РУО -Пловдив Иванка Киркова

„Благодаря, г-жо Киркова, за признанието. Зад тази награда стоят много хора, тя е за екипа, за учениците, за родителите и не на последно място за нашите семейства. Вървя с една мисъл, че когато има цел, има и начин за осъществяване“, каза Величка Кирова, а Иванка Киркова допълни, че през годините директорката е направила много за патриотизма и цялата общност в Съединение е горда с постиженията й .

Величка Кирова

Приз бе даден и на Елена Искилиева – директор на ОУ „Захари Стоянов“ в Пловдив. Тя сподели, че наградата е за целия екип и благодари на РУО за доверието и подкрепата.

Наградени бяха още Красимира Благоева – директор на ОУ „Васил Левски“ в Караджово и  Ива Пенкова –шеф на ОбУ „Христо Ботев“ в Стамболийски.

Пет плакета бяха връчени на учители в прогимназиален етап. Първият приз беше даден на преподавателката по английски език София Гаргова от ОУ “Княз Александър I“.

Таня Карова от ОУ „Душо Хаджидеков“ – старши учител по български език и литература, също бе наградена. Тя е и автор е на стихотворения, публикувани в сборници и периодични издания. “ В моменти като този думите ми спират от вълнение, плам и емоция. Точно затова, че сме оценени ние, обикновените български учители, че някой ни кара да се чувстваме истински просветители“, каза учителката и обеща със същата всеотдайност да обучава учениците си.

Преподавателката по музика в СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ Румяна Авуска е натрупала 37 години стаж. Тя сподели, че високото отличие е признание за дългогодишната й работата.

Иванка Киркова награди учителката по математика в СУ „Патриарх Евтимий“ Ваня Георгиева

Четвъртата награда отиде при Ваня Георгиева – старши учител по математика в СУ „Св. Патриарх Евтимий“. Нейни ученици са носители на престижни награди от национални състезания и световни математически шампионати. „Благодаря на Бог, че ми даде най-любящата професия. Благодаря на децата, че са усетили моята любов. Вярвам, че всяко дете, което се труди, ще получи и награда. Благодаря на родителите, на колектива на училището и на директорката Валентина Стоенчева “, каза Ваня Георгиева, която преподава в школото от 4 години, а преди това е била в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Първомай.

Лалка Христева, старши учител по физическо възпитание и спорт в  ОУ „Петър Бонев“ в Перущица, беше също отличена. „На вас пожелавам много здраве, бъдете креативни, създавайте знаещи, можещи и достойни българи, с които да се гордеем“, обърна се тя към колегите си. На себе си пожела да е един от тези учители, които оставят следа в сърцата на учениците си за цял живот.

За постижения в гимназиален етап бяха наградени четири учителки. Иванка Киркова връчи първото отличие на Витка Делчева от Професионална гимназия по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“, преподавател по предприемачество, икономика, счетоводство, маркетинг и мениджмънт. Главен учител с 38-годишна практика. Тя реализира първите интердисциплинарни уроци по стокознание и логистика. „Надявам се моите ученици да ме спомнят с добро и да са успешни в професията си. Професионалното образование трябва да се развива все повече“, каза тя.

Биляна Господарска – учител по английски език във Френската гимназия, получи също награда. „Работата ни прилича на тази на ювелирите, защото работим със скъпоценни камъни и трябва да бъдем изключително прецизни“, сподели преподавателката и призна, че е трогната до сълзи. „Благодарение на такива ювелири като вас  Френската гимназия ще се нареди до Английската и Руската, защото имате страхотни деца, които имат високи постижения“, коментира Иванка Киркова.

Третата награда отиде при Лидия Трупчева – старши учител по математика в Математическата гимназия. Тя има 35 години стаж, от които 32 в МГ „Акад. Кирил Попов“, а резултатите на седмокласниците й на НВО са един от най-високите в страната. През изминали години нейни ученици са носители на медали от международни олимпиади по математика и Балканската олипиада по математика.

„Постиженията на един учител не се измерват с единиците, които носят медали. До голяма степен това са  мотивирани деца, подкрепяни от родителите, имат талант свише. Най-голямото признание за мен идва от бившите ученици, които ме срещат след 15 години и цитират какво съм им казала. Опитвам се да правя от учениците добри хора“, развълнувана сподели Лидия Трупчева. “ Това е майсторството, г-жо Трупчева, да ги подкрепите и да ги водите“, каза Иванка Киркова

Росица Ангелова от СУ „Черноризец Храбър“ е преподавател по предприемачество и получи четвъртото отличие. Сертифициран Гугъл учител и създател на интерактивни уроци, а нейни ученици са носители на престижни национални отличия. “ Тази година спечелихме с мои ученици първо, второ и трето място на национални състезания по практични финанси и децата спечелиха едногодишни стипендии“, похвали постиженията на учениците си преподавателката.

На церемонията началникът на РУО Иванка Киркова връчи на преподаватели и директори и почетни отличия „Неофит Рилски“. Най-престижната награда в образователната система се присъжда от МОН за дългогодишна високопрофесионална дейност.

Първа наградата получи директорът на СУ „Черноризец Храбър“ Елена Кисьова. Тя призна, че се вълнува от това почетно отличие, което е признание за 12-годишната й работата като директор, а преди това и 15 години като учител. Тя разказа как наскоро в час по физическо първокласник я попитал: „Директорке, ти какво работиш?“. „Толкова се смутих, че не можах да отговоря. Замислих се. Нашата работа е свързана и с безсънни нощи, след които трябва да влезем отново в училище с усмивка, да подаваме ръка, да галим децата. Ние сме хора, на които се крепи духовността“, каза Кисьова. Тя сподели, че най-високият атестат за работата й е фактът, че ако преди 12 години кандидатите за първи клас били едва 35, сега са 199. „Нека бъдем като Йовковите герои – все по теля, по теля и да търсим надеждата, да бъдем обичащи и подкрепящи се“, пожела на колегите Елена Кисьова.

Високото отличие Иванка Киркова даде и на зам.-директора на ЕГ „Иван Вазов“ Мария Атанасова „Имам най-прекрасната професия на света. Иска ми се по-често учениците да се връщат в училище като мои колеги и да избират да бъдат учители. А тези, които са избрали да продължат образованието си в чужбина, да се връщат в България и да работят тук. Това са целите, които ще следвам в следващите години. За мен е чест това отличие“, сподели тя.

Иванка Киркова връчи почетно отличие „Неофит Рилски“ на зам.-директора на ЕГ „Иван Вазов“ Мария Атанасова

„Неофит Рилски“ получиха още Румяна Петрова -директор на СУ „Братя Миладинови“, Мариана Манчева – директор на СУ „Васил Левски“- Карлово, Сийка Зрънчева – директор на ОУ „Васил Петлешков“, Стоян Даскалов – директор на ДГ „Здравец“ и Йордан Диков – директор на ПГ „Цар Иван Асен II“ – Асеновград.

Почетното отличие бе дадено и на учителката по биология от СУ „Васил Левски“ в Карлово Анелия Николова, на учителката по български език от Математическата гимназия Шинка Дичева, преподавателката по математика от СУ „Св. Патриарх Евтимий“ Валя Георгиева.

С „Неофит Рилски“ бяха отличени още  Мария Каракехайова от ОУ „Яне Сандански“, Галина Тодорова от ОУ „Стоян Михайловски“,  Найден Атанасов от ПГ по електротехника и електроника Найден Атанасов и Красимир Дикларов от ОУ „Васил Левски“./ПловдивПрес

Още новини по темата

Киркова награди директори и преподаватели: Всеки български учител заслужава отличие

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...