майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Градът » Киркова награди директори и преподаватели: Всеки български учител заслужава отличие
Градът Образование Пловдив

Киркова награди директори и преподаватели: Всеки български учител заслужава отличие

Иванка Киркова връчи наградата на Гергана Стоицова

Галина ГЕОРГИЕВА

Изявени учители и директори от Пловдив и областта получиха награди от Регионалното управление на образованието. В двора на Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“ се проведе официалната церемония, а началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова връчи призовете и каза добри думи за всеки от номинираните.

Наградите се присъждат за доказан висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност и за постигнати значими резултати в процеса на обучението, възпитанието и социализацията на децата и учениците в институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Номинациите са в две категории – „педагогически специалист“ и „директор“.

„За пореден път имаме възможност да бъдем заедно и да отдадем заслуженото на най-заслужилите. През 2020 година всички педагогически специалисти от всички училищни центрове в града и областта получиха тази награда. Тя се превръща в своеборзана емблема благодарение на вашия труд“, призна в словото си Иванка Киркова.

Тя сподели пред колегите си, че е трудно да наказваш, но е още по-трудно да награждаваш. Началникът на РУО-Пловдив благодари на ръководството на Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“ , че е домакин на празника.

„Осъзнаваме, че всеки български учител има своя принос да получи тази награда, особено след всички моменти на изпитания заради пандемията. Всички трябва да сме щастливи и благодарни, че сме заедно в днешния ден. Традиционно, използвайки новите технологии през годините, с презентации представяхме наградените, но сега ще дадем възможност на всеки да каже това, което му идва от сърцето“, обърна се  Киркова към събралите се преподаватели и директори на детски градини и училища.

Иванка Киркова

Тя подчерта, че наградите на РУО нямат за цел да дублират други отличия – национални, областни и общински. Целта е да бъде обхванат по-широк кръг от педагогически специалисти, заслужили признание и публична похвала.

След словото на Иванка Киркова началото на церемонията постави  Стилиян Петков – ученик от 11 клас в Хуманитарната гимназия, който изпя химна на България с ръка на сърцето. Награди бяха връчени на 23-ма учители и директори.

Първа приз получи Пенка Славова – старши детски учител в ДГ „Осми март“ в Пловдив. Тя има 19 години педагогически стаж, 15 от които в детската градина. В преподаването си използва театрални и художествени техники, предпочита иновативните и интерактивни методи в работата си. “ Благодарна съм, когато получавам любов от деца, родители, от колеги, а сега и от по-високо ниво“, сподели тя.

Пенка Славова бе първата наградена

Ели Ракова – детски учител в ДГ „Чучулига“ – Пловдив също взе отличие. През годините тя инициира проекти в учебната и извънкласна дейност, има индивидуален подход на работа и подкрепа към всеки.“Учител съм от 7 години, тази награда е признание от родителите. Благодаря на моите учители, от които съм се учила през времето, на колегите и директорите“, каза тя.

Ели Ракова получи награда от Иванка Киркова

Награда бе присъдена на Гергана Стоицова – старши учител в  начален етап в ОУ „Алеко Константинов“. Тя активно включва съвременни методи и форми на обучение в пряката си работа. Гергана Стоицова благодари на директора Красимир Ангелов, на колегите си  и на Иванка Киркова, че са оценили труда й.

Иванка Киркова връчи наградата на Гергана Стоицова

Отличена бе и Десислава Кръстева – старши учител в начален етап в СУ „Св. Константин – Кирил Философ“. Тя реализира учебен процес, в който всички ученици са подкрепяни и мотивирани за постигане на необходимите ключови компетентности. Децата в клас са окуражавани да бъдат любопитни, търсещи и откриватели, а резултатите от спечелените конкурси и състезания доказват това. “ Благодаря на ръководството на училището и директорката Елена Костадинова, че ми дава възможност да работя и да постигам резултати. Благодарна съм на РУО за високата чест, с която ме удостоява и на всички родители, че вървят заедно с мен и градим бъдещето на децата, които обучавам“, каза Десислава Кръстева, а Иванка Киркова припомни, че това е поредната награда за учителката.

Десислава Кръстева получава поредна награда

Следващата наградена бе Кирилка Кралчева – старши учител в начален етап в ОУ „Драган Манчов“ – Пловдив. Много от нейните ученици са реализирани личности в различни области на живота. През годините като преподавател е доказала висок професионализъм и човешка етика в отношението си към родители, учители и колеги. “ Безкрайно съм развълнувана. 40 години трудов стаж имам, работила съм с шестима директори и благодаря“, заяви преподователката.

Иванка Киркова награди Кирилка Калчева

Началникът на РУО Иванка Киркова даде приз и на Минка Кирова – старши учител в начален етап в СУ „Софроний Врачански“. Тя създава интерактивни, мултимедийни учебни модули от обучителни упражнения и игри, с които стимулира активността на учениците и повишава тяхната мотивация. Разработените  идеи са представени на областни и национални конференции. Номинацията й е от ръководството на училището и от всички родители на 4 клас.

Иванка Киркова връчи наградата на Минка Кирова

Велика Сотирова- Бочукова – учител в начален етап на СУ „Любен Каравелов“– Пловдив. Участва в споделяне на добри практики и мобилност с STEM обучението по национална програма „Иновмации в действие“. Нейни възпитаници са с максимален брой точки от участие в  национални състезания “ Аз, природата и светът“, „Аз и знанието“, „Аз и буквите“.  В училището преподава вече 9 години.

Велика Сотирова- Бочукова получи наградата от Иванка Киркова

На церемонията присъсстваха Петранка Калоферова – регионален координатор на Синдиката на българските учители в Пловдив, Цило Нейчев – председател на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и Татяна Дачева регионален координатор на независимия учителски синдикат.

Кои са наградените учители от прогимназиален и гимназиален етап, както и директори – четете по-късно

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...