майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Култура » Клайдерман преди концерта в Пловдив: Котка беше най-добрата ми публика в пандемията
Култура Пловдив

Клайдерман преди концерта в Пловдив: Котка беше най-добрата ми публика в пандемията

Котка е била най-добрата публика на Ричард Клайдерман в пандемията, споделя чузикантът преди концертите си в Пловдив и София. Той пристига у нас за два концерта пред българската публика с участието на оркестъра на Класик ФМ радио – на  29 май от 20 ч. в зала „Колодрум“ и на  31 май  в НДК.

„Дължа всичко на музиката и от 20-годишен съм постоянно на път. Преди не ми се беше случвало да прекарам във Франция повече от 3 седмици, а сега останах цяла година в една и съща държава“, казва музикантът за ковиде епидемията.

Ето какво сподели още артистът за живота си по време на  локдауна: „Подобно на повечето хора по света, гледах много телевизия и твърде често предаванията по новинарските канали обсъждаха коронавируса, ситуацията в болниците, ваксините, въобще всички говореха само за Covid.“ Но прочутият изпълнител се чувства късметлия за това, че може да се отдаде на свиренето всеки ден с часове, без да се съобразява с напрегнатия график на турнетата. Именно пианото му помага да преодолее първоначалния стрес около разпространението на заразата. Другите му основни занимания са филми, книги и тренировки. „Успях да гледам филми, за които не намирах време преди, слушах  албуми, които никога не съм имал време да слушам. Така че за известно време беше доста полезно за мен да бъда ограничен, защото успях да направя неща, които иначе моят график не позволяваше да правя. Отделих много време на четенето. Обичам да чета биографии на известни музиканти, актьори, певци, телевизионни водещи. Освен това използвах и моя кростренажор за тренировки, за да остана в добро физическо състояние“, споделя Клайдерман.

Много емоционални за изпълнителя са и срещите с близки хора, които след месеците на строги ограничения може да направи. „Когато ни беше разрешено да излизаме извън Париж, посетих майка ми в нейния дом, който е на около 100 км. извън града. Обикновено, това е доста трудно за мен, тъй като съм много зает. Сега бях много щастлив да мога да говоря с нея и да я видя. През тези месеци я посещавах  колкото се може по-често“, добавя пианистът.

От почти една година Ричард Клайдерман се радва и на своя домашен любимец. „С жена ми много искахме да си имаме котка. Взехме я миналия юли и решихме да я кръстим Виланел. Така, сега тази котка е близо до мен всеки път, когато свиря на пиано. Понякога се качва на пианото, на клавиатурата или на стойката за ноти. Мисля, че й харесва да живее с моето пиано, с изпълненията ми. В момента тя е най-добрата ми публика“, казва със смях артистът.

Клайдреман използва активно времето си за подготовка и на нови пиеси и аранжименти. Той прави своя клавирна версия на „Валс на цветята“ от Чайковски, а също и на прочутия „Радецки марш“ от Йохан Щраус-баща. Изпълнителят подготвя нови редакции на някои от най-големите си хитове – „Балада за Аделин“ и „Спомени от детството“, които българската публика ще може да чуе на предстоящите концерти.   Пианистът реализира и записи, които трябва да бъдат издадени на компактдиск през ноември 2021 г.

Билети за двата концерта на Ричард Клайдерман са налични за онлайн продажба на TicketsBG.com, и Epay Go – линкове за София и Пловдив. Продажбата на каса за София е в Билетния център на НДК, а в Пловдив – в Билетен център на пл. „Стефан Стамболов“ №1 (пред Община Пловдив), билетна каса на Античен театър, ул. „Цар Ивайло“ №2 и в Туристически информационен център, ул. „Райко Даскалов“ №1 (на пл. „Римски стадион“), както и на мястото на събитието в деня на концерта.

Още

Ричард Клайдерман с концерт в Колодрума на 29 май

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...