Quantcast
Новини Пловдив » Важно » В Румъния започват да ваксинират деца срещу COVID от следващата седмица
COVID-19 Важно Здраве

В Румъния започват да ваксинират деца срещу COVID от следващата седмица

Ваксината е голяма победа в битката с COVID-19
Ваксината Pfizer

Деца на възраст от 12 до 15 години ще могат да се ваксинират срещу COVID-19 в Румъния от следващата седмица, след като днес Европейската агенция по лекарствата препоръча използване на ваксината на Pfizer/BioNTech за тази възрастова група. Това обяви днес ръководителят на Националния комитет за координация на ваксинацията в Румъния д-р Валериу Георгица, цитиран от агенция Аджерпрес.

Добри новини! Децата на възраст между 12 и 15 години могат да се ваксинират срещу COVID-19!“, посочи д-р Валериу Георгица на страницата на националната платформа за записване за имунизация, като информира за решението на Европейската агенция по лекарствата, пише БТА.

„С това разрешение правим още една крачка към нормалността“, посочи д-р Георгица. Той уточни, че схемата за ваксинация и начините за записване за имунизация са същите като при възрастните.

„Важно е да се отбележи, че е задължително даването на информирано съгласие от страна на родителите или на законен представител. В момента платформата за записване за ваксинация се оптимизира, а от следващата седмица ще бъде възможно насрочване на час чрез профила на родителите“, каза Валериу Георгица./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...