майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Градът » Ричард Клайдерман с концерт в „Колодрума“ тази вечер
Градът Култура Пловдив

Ричард Клайдерман с концерт в „Колодрума“ тази вечер

Ричард Клайдерман ще изнесе концерт днес от от 20:00 ч. в зала „Колодрум“. Виртуозът на клавишите гостува за първи път в града на тепетата. Обичаният френски пианист пристигна у нас за две изяви пред българската публика с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио.

Концертът днес се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив. На 31 май също от 20:00 ч. в зала 1 на НДК в София е втората изява на Ричард Клайдерман.

За концертите в двата града е осигурен специален роял с дължина 275 см. (9 фута), според изискванията на артиста. Великолепният инструмент от реномираната марка Steingraeber & Söhne е чисто нов и бе доставен дни преди събитията от Виена.

Това е концертният роял от ново поколение Е-272, дело на немската фабрика за пиана и рояли Щайнгребер. Е-272 се отличава със свръхмодерна adsilent система, която елиминира слабостите на обикновените silent системи. Роялът разполага и с иновативен трансдюсер, който придава нечуван досега артистизъм на звученето.

Ричард Клайдерман стъпва за първи път на българска сцена още през 2000-та година. До сега той е изнесъл общо 14 концерта у нас – 8 в София, 4 във Варна и по един в Русе и Велико Търново.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...