Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Ахрянов: Виенското колело е част от мащабен проект, но само то се вписва на площада
Градът Пловдив

Ахрянов: Виенското колело е част от мащабен проект, но само то се вписва на площада

арх. Димитър Ахрянов

Виенското колело на пл. „Централен“ е поставено с разрешение за поставяне по схема, одобрена от Община Пловдив, по-точно от Общинския съвет през 2013. Това заяви главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.

По думите му колелото е било част от един доста по-мащабен проект, с който ЕСУТ не се е съгласил. „Експертният съвет сметна колелото за единственото съоръжение, вписващо се във визията на централната градска част. Смятаме, че не нарушава визията на площада, което пространство е предназначено за събития от общоградски характер. А е и за един месец“, коментира арх. Ахрянов.

Той подчерта, че фирмата, разположила колелото на площада, е дала около 23 хил. лв. гаранция на Община Пловдив. Целта на гаранцията е да покрие щетите по настилката на пл. „Централен“, ако има такива.

„При изпълнението на пл. „Централен“ повърхността е подсилена, т.е. няма да има проблем с настилката. Гаранцията няма да бъде върната преди да се състави комисия, която да огледа площада след демонтажа на колелото“, каза още Ахрянов.

Той подчерта, че решението за разполагане на колелото на площада е на Експертния съвет. Експертно е и колективно. Попитан какво е личното му мнение, той не отговори.

Още

Тежка техника на площад „Централен“, монтират виенско колело
Заради виенското колело: ГЕРБ иска съоръжения на пл. „Централен“ само с решение на ОбС

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...