Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Влизаме в Турция с PCR тест за 20 лева на границата, резултатите готови за 30 минути
COVID-19 Здраве Свят

Влизаме в Турция с PCR тест за 20 лева на границата, резултатите готови за 30 минути

PCR тест
PCR тест

С PCR тест за 110 турски лири, или 20 лв., ще влизаме в Турция от юни. Изследването ще се прави на границата, а резултатите ще са готови за 30 минути. Целта е да се улесни влизането на пътуващите и туристите от България през ГКПП „Капитан Андреево“ – „Капъкуле“,  съобщи новият генерален консул на  Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Корхан Кюнгерю-генерален консул на Република Турция в Пловдив
Корхан Кюнгерю-генерален консул на Република Турция в Пловдив

Официално Турция и България вече дават възможност за пътувания със сертификати за поставени две дози на ваксините срещу Covid-19. Приемат се документи за вече одобрените ваксини у нас „Пфайзер“, „Астра Зенека“, „Модерна“ и „Янсен“. „Турция също така ще приема туристи и с медицински документ, доказващ наличието на антитела, след преболедуване или ваксина“, съобщи консулът. Той поясни, че всеки може да пътува до  южната ни съседка и с отрицателен PCR тест, валиден за 72 часа от датата на издаване у нас.

„В момента пандемията и в двете държави отшумява, очакваме туристите да започнат да се връщат в Турция и да има засилен поток от турски туристи в България“, подчерта новият генерален консул.

Той  заяви, че Турция ще продължи да отстоява ангажиментите, които е поела към ЕС и България въввръзка с мигрантския натиск.

Генералното консулство на Република Турция организира на 3 юни изложба в галерия „Аспект“ с участието на двама турски художници – Хикмет Четинкая и Шукран Истанбуллу.

По повод на 15 юли, когато Турция ще отбележи 5 години от опита за държавен преврат – консулът подчерта, че ще имат възпоменаталено събитие в Пловдив./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...