Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » ГЕРБ няма да подкрепи заема на Зико в сегашния му вид
Община Пловдив Политика

ГЕРБ няма да подкрепи заема на Зико в сегашния му вид

Радомир Чолаков и Иван Тотев, които ще са на избираеми места в листата на ГЕРБ.
Радомир Чолаков и Иван Тотев, които ще са на избираеми места в листата на ГЕРБ.

Ваня ДРАГАНОВА

ГЕРБ няма да подкрепи заема от 113 млн. лв., подготвен от кметския екип, в сегашния му вид, съобщият градския лидер на партията Иван Тотев. “ Непрекъснато разговаряме с кмета Здравко Димитров, но на този етап нямаме пресечни точки, които да ни убедят да го подкрепим“, обясни той. Един от обектите, за които Тотев е категорично против, е пробивът под Водната палата.“Ние сме „за“ ремонта на ул. „Кукуш“, който  е много необходим, но защото не се говори за продължението на бул. „Северен“, попита Иван Тотев. Той не е съгласен и с факта, че в списъка на обектите, които трябва да бъдат реализирани с планирания кредит, са основно пътни съоръжения, улици и булеварди. „Ще изплащаме кредита 20 години, а още на 12-13-ата година трябва да се преасфалтира. Ще се наложи да се прави ремонт, преди да сме го изплатили“, добави Тотев.

Според него Община Пловдив може да си позволи заем от 100 млн. лв., но това е на този етап и може да не е валидно след 1 година например.

„Защо нямаме зоопарк? Какво пречеше в бюджета да се предвидят пари за довършването му или този обект да е в списъка на заема? Преди 10 години в същата ситуация ние довършихме Четвъртък пазара – прекратихме договора с фирмата изпълнител и избрахме друга, години наред водихме дела, но ги спечелихме“, даде пример Тотев. Зоопаркът стои недовършен от години и в бюджета за тази година пари за него няма.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...