Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Заради виенското колело: ГЕРБ иска съоръжения на пл. „Централен“ само с решение на ОбС
Култура Община Пловдив

Заради виенското колело: ГЕРБ иска съоръжения на пл. „Централен“ само с решение на ОбС

Виенското колело на пл. "Централен"
Виенското колело на пл. "Централен"

Ваня ДРАГАНОВА

Заради монтираното на пл. „Централен“ виенско колело групата на ГЕРБ ще внесе предложение преместваеми обекти да може да се разполагат на площада и в Цар-Сименовата градина само след решение на Общинския съвет. Това съобщи градския лидер на ГЕРБ Иван Тотев, който още в събота, когато започна монтажът на колелото и разполагането на тежка техника за целта, реагира във фейсбук с: „Грешка, голяма грешка!“

„Това говори много за отношението към духа и традициите на Пловдив и не кореспондира с направеното в последните 10 години. Ако поставянето на съоръжения на площада и в градината става само с решение на Общинския съвет, няма да има ситуация, в която 4 дни никой да не може да каже кой е разрешил да се постави виенско колело там. До него е трябвало да има стрелбище и захарни памуци, но главният архитект Димитър Ахрянов не се е съгласил. Той е много добър главен архитект, има добри идеи, но трябва повече да му се чува думата и  ние ще го подкрепим“, добави Тотев.

Според него един управленец трябва да възпитава вкус през средствата, които общината отпуска за култура, а в последно време това не се прави. „Капана фест започна като културно събитие, а се изроди в панаир, но този процес е контролируем през това, за кои събития се отпускат пари“, каза Тотев. Той обясни, че това е другарска критика в средата на мандата. „Сега управлява Величко Родопски, но през 2023 г. ГЕРБ няма да издигне Величко Родопски за кмет на Пловдив, ние ще имаме кандидат, който да спечели“, заяви той. Тотев допълни, че със сигурност няма да се кандидатира за кмет отново, но не отхвърли възможността ГЕРБ да застане зад Дани Каназирева.

„Пловдив е уникален град и постигнатотот трябва само да се пази“, включи се в критиката и юристът Радомир Чолаков, който се очаква да е трети в листата на ГЕРБ за Пловдив на предстоящия вот.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...