Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Мирис на газ в Стамболийски, кметът Георги Мараджиев с незабавна проверка
Регион Стамболийски

Мирис на газ в Стамболийски, кметът Георги Мараджиев с незабавна проверка

Кметът Георги Мараджиев задейства службите незабавно

Тази сутрин в Стамболийски се усещаше специфична миризма на газ. Незабавно кметът Георги Мараджиев задейства службите, както се прави в случаи на авария – пожарна, полиция и в конкретния случай Ситигаз. На място, където се усещаше най-силно миризмата, бе позиционирана техника и в продължение на час и половини се търсеше авария по газопреносната мрежа.

Междувременно бе спряно газоподаването към домакинствата, защото само газът към домакинствата има мирис. Производственият газ не мирише. Въпреки това кметът влезе в контакт и с директора на „Монди“ Александър Криклер, който увери, че няма авария на територията на завода.

Установено беше, че миризмата идва от варели, складирани във вагон на фирма за скраб близо до „Монди“. Те са били пълни с химикала одорант, който се ползва като добавка към газа, за да му придаде мирис и да се усеща при евентуална авария. Тъй като тези варели може да миришат седмици наред, те трябва да бъдат залети с хипохлорит. Хипохлорит беше осигурен много бързо от „Монди“ и варелите в момента се заливат с него./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...