Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » Празничен концерт в Историческия музей
Кадър на деня

Празничен концерт в Историческия музей

Празничният концерт беше по повод Деня на детето.

В изключително вълнуващ празник за деца и родители се превърна  концертът „Приказки в оркестъра“ в зала „Съединение“ на Регионален исторически музей – Пловдив.

На сцената заедно излязоха деца лишени от родителски грижи от Център за настаняване от семеен тип „Детска къща“ Пловдив, деца от музикална школа “Дивизи“ и професионалните  музиканти от Пловдивски филхармоничен оркестър.

Проектът  „Деца в оркестъра“ беше насочен към занимания с деца, лишени от родителска грижа. В продължение на три месеца музикалните педагози от къща за музикални вълшебства „Дивизи“ работиха с  малчуганите на възраст от 3 до 12 г. от ЦНСТ „Детска къща“ – Пловдив.

Чрез игри и иновативни методи децата  се запознаха с нотите, с музикалните инструменти и различни произведения от класическата музика. Основната цел беше в края на периода децата да работят съвместно със свои връстници, изучаващи инструмент  и да бъдат солисти на истински симфоничен оркестър.

Изпълнението им на „Детска симфония“ на Й. Хайдн премина с изключителен успех под нестихващите аплодисменти на публиката в прекрасната зала „Съединение“. 23 деца- половината преживяли значителни трудности в своето детство, а другите – подкрепяни в развитието си от своите родители и професионалните оркестранти, ръководени от маестро Константин Добройков се превърнаха в едно цяло и твориха заедно с усмивка и любов към музиката.

В концерта „Приказки в оркестъра“, посветен на Деня на детето – 1 юни, Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ – гр. Пловдив и Пловдивски филхармоничен оркестър представиха произведения от П. Владигеров, Й. Хайдн, Вивалди и Прокофиев.  Солисти бяха деветгодишната цигуларка Петра Терзийска и именитият кларинетист Боян Иванов, пристигнал от Лондон специално за този концерт.

Проектът „Деца в оркестъра“ се подпомага от Национален Фонд Култура.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...