Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев за инцидента в Чешнегирово: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите
България Регион

Радев за инцидента в Чешнегирово: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите

Румен Радев проведе среща с министъра на отбраната Георги Панайотов и генерал-лейтенант Любчо Тодоров
Румен Радев проведе среща с министъра на отбраната Георги Панайотов и генерал-лейтенант Любчо Тодоров

Абсолютно недопустимо е животът и спокойствието на българските граждани да бъдат излагани на риск от военни формирования, без значение дали са от българската или от чужда армия. Така коментира случилото се в цеха в Чешнегирово президентът Румен Радев, който днес проведе среща с министъра на отбраната Георги Панайотов и генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ Съвместното командване на силите. Повод за срещата е нахлуването на американски военнослужещи по време на учение в производствен цех край село Чешнегирово.

Държавният глава очаква щателна проверка за разкриване на отговорните длъжностни лица за този инцидент, както и преразглеждане на организацията и мерките за безопасност при провеждане на учения. „Ученията с нашите съюзници на територията на България трябва да допринасят за повече сигурност и доверие в колективната отбрана, а не да създават напрежение сред българските граждани“, подчерта още държавният глава.

Министърът на отбраната Георги Панайотов информира държавния глава за случая и посочи, че вече е провел разговор със собственика на предприятието край Пловдив.

Министърът на отбраната подчерта също така, че предстоят още разговори с американската страна за пълно изясняване на инцидента и недопускане на подобни „изключително неприятни и смущаващи недоразумения“./ПловдивПрес

Още новини по темата

Министърът на отбраната: Не е упражнено никакво насилие в Чешнегирово

Посолството на САЩ излезе с позиция за инцидента край Чешнегирово

Румен Петков в Пловдив: Незабавна оставка на началника на отбраната заради случая в Чешнегирово

Американски военни нахлуха в производствен цех в Чешнегирово

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...