Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » ББР: Предоставихме исканата от министър Петков информация
Бизнес България Важно

ББР: Предоставихме исканата от министър Петков информация

Българската банка за развитие
Българската банка за развитие

От българската банка за развитие отрекоха твърденията на икономическия министър Кирил Петков, че са отказалаи информация за кредитните досиета, в специално съобщение:

„Управителният съвет на Българската банка за развитие е предоставил подробна финансова информация на членовете на новия Одитен комитет.

В допълнение банката е направила запитване за правата на достъп на Одитния комитет във връзка с предоставянето на информация за кредитни експозиции на банковата група, представляваща банкова и търговска тайна, до Комисията за публичен надзор на регистрираните одитори и Българска народна банка.

Правомощията на Одитния комитет са публикувани в официалната интернет страница на ББР: https://bbr.bg/bg/n/nov-oditen-komitet-e-naznachen-v-bbr/

С цел прозрачност и до приемане и вписване по надлежния ред на проекта за промени в Устава на банката, предложен от министъра на икономиката, ББР ще спазва изискванията, предложени в новия документ, като кредитирането ще се ограничи до експозиции към един клиент или група свързани клиенти, чийто размер не надхвърля сумата от 5 000 000 лева. Това ограничение не се прилага за кредитни институции.

Още

Кирил Петков: ББР отказа информация за кредитните досиета

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...