Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Богата програма за 1 юни в Пловдив
Градът Пловдив

Богата програма за 1 юни в Пловдив

Събитията за 1 юни започват в 10.00 ч.

Пловдив ще отбележи 1 юни – Деня на детето с богата програма.

Ето каква е тя:

10:00 ч. – 13:00 ч. – Цар-Симеоновата градина /Виенски Павилион и алеята на фонтан Деметра/ Община Пловдив и Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив канят пловдивските деца на арт-ателие на открито. Всички, които се включат ще получат на място красими керамични фигур, които ще могат да изрисуват с бои, осигурени от организаторите, под вещите насоки на учениците от училището. Разбира се, всеки който се включи, ще вземе творението си за спомен от празника. Ще има и още забавни изненади на място!

10:30 ч. и 11:45 ч. – „Кученцето, което не можеше да лае“ в Държавен кулклен театър – Пловдив.

10:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч.  – Деня на детето РЕМ – Пловдив – безплатни беседи за групи до 20 деца след предварително записване.

Записването за беседите става с предварителна заявка на тел.: 032/625 654.
Входът за деца до 14 години ще бъде безплатен и всички малчугани ще си тръгнат с подарък.
Цена на билет за възрастни – 6 лв.
Семеен билет – 10 лв.

11.00 ч. – пред Детска клиника в УМБАЛ „Свети Георги“ вокална група „Бамбини“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив, с ръководители Снежана и Димитър Доневи, ще изнесат концерт подарък за децата, които са в лечебното заведение. Благородната инициатива е на вокална група „Бамбини“, които са носители на Награда „Пловдив“ в категория „Произведение на изкуството, предназначено за деца“. Мястото е парка пред сградата.

17:00 ч. – 19:30 ч. – пл. Стефан Стамболов №1 /до Община Пловдив/ Празничен концерт с игри и подаръци от Катра ФМ. Освен безброй забавления и сладки изкушения, дошлите на празненството имат възможност и да подкрепят поредната благородна кауза на кампанията „Капачки за бъдеще“. Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на неонатологична линейка, каквато липсва в Пловдив и региона. Доброволци от БМЧК ще набират символични средства в касички.

В празничната програма участие ще вземат изпълнения на деца от ОДК – Пловдив, НУМТИ
”Добрин Петков” и Арт Войс Център– Мини Балеринки – “Старс Денс Център”, Пловдив – ДВГ „Пеещите котенца” и ТФ „Деница – Катерина Кънева – Арт Войс Център, фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“ – танц – Ния Пенева -“Мини старс“ – Велина Сарелска – “Арт Войс Център”. Също така с музикални изпълнения ще се включат и Едит Унджиян и Петя Плачкова – водещи в радио Катра ФМ. Ще се разиграят забавни игри на сцената, с участието на родители. Ще бъдат изтеглени и раздадени наградите от благотворителната томбола – велосипеди, чували с играчки, детски матраци, детски коли, детски пуфове и др.

18:30 ч. – Римски стадион, Голям детски концерт IX: Римският стадион посреща Алиса от страната на джаза

19:00 ч. – ДК „Борис Христов“ /вход свободен/, „Балетни десерти“ – Балетно студио „Буратино“, музика: Дус. Росини, Б. Бритън и П.И. Чайковски, хореография: Доц. Жечка Табакова и Д-р Бонка Матова

На 1 юни 2021 г., от 19 ч., на сцената на ДК „Борис Христов“ ще се състои премиерата на
„Балетни десерти“ спектакъл на Балетно студио „Буратино“. Постановъчното заглавие на
спектакъла бе провокирано от албума на Джоакино Росини – итал. композитор, „Музикални
десерти“.

На 1,2 и 3 юни – Детската железница „Знаме на мира“ е безплатна за деца до 18 години, като желаещите ще трябва да се записват предварително на телефон:0889 922 388

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...