Quantcast
Новини Пловдив » България » ГЕРБ: Кабинетът напълни областните управи с кадри на БСП
България Политика

ГЕРБ: Кабинетът напълни областните управи с кадри на БСП

Твърдим, че се извършва преврат срещу демократичната система, каза Тома Биков
Твърдим, че се извършва преврат срещу демократичната система, каза Тома Биков

Кабинетът назначи в областните управи хора на БСП. Това ли ще гарантира честни и равно отдалечени от партиите избори, попитаха представители на ПП ГЕРБ на брифинг днес и изредиха дълъг списък от последните назначения на властта. Областните управители на едно служебно правителство не трябва да са с партийни биографии, коментира бившият депутат Тома Биков.

Христо Гаджев изброи хората със свързани с БСП биографии в кабинета: Янаки Стоилов, Антон Кутев (говорител на служебното правителство – б.р.), Бойко Рашков, Христо Бозуков, Стела Балтова.

Последва списък на заместник-министри: МТСП – Надя Клисурска и Иван Кръстев; Министерство на земеделието – Явор Гечев, Министерство на културата – Пламен Славов. Според Гаджев списъкът не е пълен, защото към него трябва да се добавят и съветниците и началник-кабинетите в министерствата.

„Очевидно БСП е една от партиите, които управляват в момента“, заключи Гаджев.

Георг Георгиев на свой ред изчете списък на областните управители и техните заместници, в чиито биографии има явни връзки с БСП.

В областните администрации се назначават радикално кадри на БСП, малко на ДПС и за цвят Мая Манолова, обобщи Георгиев.

Такива, според ГЕРБ, са новите областни управители на Благоевград Николай Шушков, на Кърджали Даниел Делчев, на Кюстендил Александър Пандурски, на Перник – Симеон Василев, на Разград – Иван Борисов, на Сливен – Минчо Афузов, на Смолян – Стефан Стайков, на Софийска област – Радослав Стойчев, на Стара Загора – Иван Чолаков, на Хасково – Минко Ангелов (депутат от „Изправи се! Мутри вън!“), на Шумен – Валентин Александров, на Ямбол – Георги Чалъков.

Свързани с БСП са и много от заместник областните управители, заяви Георг Георгиев. Такива според ГЕРБ са Слави Христов (Благоевград – кадър на ДПС), Божан Божанов (Бургас), Габриела Шилкова (Велико Търново), Кристина Сидорова (Габрово), Стилияна Събева-Тинчева (Габрово), Здравко Здравков (Добрич), Галин Господинов (Добрич), Бисер Николов (Кърджали), Георги Илинов (Кюстендил), Милко Недялков (Ловеч), Латинка Симова (Монтана), Иванка Петкова (Пловдив-област), Найден Късов и Драгомир Златев (Разград), Стефка Караколева (Русе), Мартин Узунов (Хасково), Виолета Желева (Хасково), Цветелин Софрониев и Дарина Николаева (София-област), Сашо Евлогиева (Шумен – от листата на Мая Манолова), Драгомир Димитров и Светослав Стоев (Ямбол), Младен Исаев (Смолян, ДПС).

Защо Пламен Узунов води срещи в Министерския съвет, попитаха още от ГЕРБ. Според централата обявиха, че днес президентският съветник, който бе арестуван при показната акция в президентството от лятото на 2020 г, замества премиера на среща между Министерския съвет и областните управители. В какво качество той води заседания на изпълнителната власт, това ли е свръзката между правителството и президентството“, попита Тома Биков.

„Очевидно БСП е една от партиите, които управляват в момента, въпреки че не са печелили избори. Не през задния вход, а през парадния вход влизат в Министерски съвет“, каза Христо Гаджев.

БСП са „много еманципирани“ от държавната власт в момента. Това каза лидерът на младежкото ГЕРБ Георг Георгиев. По думите му те „ще гарантират“ ясни, прозрачни и явно отдалечени от всички политически партии избори.

„Това е едно възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски само че с тази разлика, че тогава имаше действащ парламент. Другата разлика е, че тогава управляваха втората и третата политическа сила, а сега третата и четвъртата. Вероятно след някоя друга година могат да управляват четвъртата и петата“, заяви Тома Биков.

Твърдим, че се извършва преврат срещу демократичната система, защото, когато се управлява без да си избран, без парламент, подменяш волята на хората, „изчегъртваш не ГЕРБ, а демократичния процес“, заяви още Биков.

Той попита дали заседанието на Министерския съвет с областните управители се води от Пламен Узунов – съветник на президента, и ако е така в какво качество този човек се намира в Министерски съвет и води заседания. Биков припомни, че съветникът на президента е обвиняем и с отнет достъп до класифицирана информация.

Борисов не е канибал, така Биков отговори на журналистически въпрос за сигнала, огласен от вътрешния министър Бойко Рашков – че бившият премиер е отправял заплахи към мъж и неговото семейство./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...