Quantcast
Новини Пловдив » България » Нови правила за влизане в Турция, Гърция и Румъния от днес
България Важно Маршрути Посоки

Нови правила за влизане в Турция, Гърция и Румъния от днес

ГКПП Капъкуле
ГКПП Капъкуле

Нови правила за пътуване към съседните ни държави от днес. Ако дестинацията е Турция – от днес на българо-турската граница при граничния пункт „Капитан Андреево“ – „Капъкуле“ влизащите чуждестранни граждани могат да си правят бърз PCR тест за Ковид-19 срещу заплащане от 110 турски лири – около 21 лева.

Резултатът ще бъде готов за около 30 минути. Изискването за представяне на негативен PСR тест като условие за качване в самолетите за Турция не се прилага спрямо пътници, които преминават транзит или правят трансфер на екипажите, припомня bgonair.bg.

За влизане в Гърция остават в сила трите изисквания. Негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от влизането в страната, сертификат за ваксинация за коронавирус, като трябва да са изминали поне 14 дни от завършването на ваксинацията или уверение за преболедуване на коронавируса.

Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния актуализира списъка с рисковите държави. Така свободно преминават границата и чуждите граждани, които са с постоянен статут в България или са пребивавали 14 дни в страната, но при условие, че не идват от страна извън ЕС.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...